NIEUWSEpson

Nieuwe reeks Epson projectoren op ISE

Redactie HiFi.nl | 31 januari 2012 | Epson

Op de ISE presenteert Epson haar eerste projector met 10.000 lumen, speciaal ontwikkeld voor presentaties in grote ruimten. Deze projector hoort bij een reeks van zeven producten, die volgens Epson het beste bieden op het gebied van projectoren.

 

Alle projectoren zijn flexibel, ze sluiten aan op alle bestaande optionele lenzen van Epson en met de installatiehoek van maximaal 100 graden kunnen ze zowel voor opzichtprojectie als voor doorzichtprojectie worden gebruikt. Dankzij Epsons downloadbare iOS-app kunnen de projectoren worden aangesloten op Wifi, iPhone, iPad en iPod Touch.Frédéric Haton, projector senior business manager bij Epson Europe, vertelt: “Voor het eerst is nu ook de functie Edge Blending ingebouwd. Dit betekent dat er horizontaal tot vier projectoren, en verticaal tot twee projectoren kunnen worden gestapeld. Gebruikers kunnen aangeven welke van de vier randen moeten worden samengevoegd, en met hoeveel overlapping. Het maximum is daarbij 45% van de hoogte of breedte van het scherm. Ook kunnen ze het zwartgehalte, zowel helderheid als kleur, de intensiteit van het beeld en andere kenmerken wijzigen, zodat de samengevoegde stroken niet opvallen.”

PROJECTIE SPECIAL

Een andere belangrijke toevoeging aan de reeks is de SDI-poort, waardoor er signalen van bijvoorbeeld HDTV kunnen worden geprojecteerd. Daarnaast kunnen ongelijkmatige schermen worden gecorrigeerd met de functies Point Correction en Arc Correction. Epsons EasyMP-software biedt onder meer de mogelijkheid om het scherm te splitsen, beelden van meerdere pc’s te projecteren en video’s via wifi te streamen. De 3LCD-technologie van Epson levert natuurlijke, nauwkeurige kleurenreproductie en dankzij een even hoog lichtrendement van zowel wit als gekleurd licht levert de projector scherpe details en heldere beelden.De reeks bevat modellen in zwart en in wit. De witte modellen zijn ontworpen voor installatie in overheids- of onderwijsgebouwen, aula`s, musea, congresgebouwen en tentoonstellingszalen. De zwarte modellen sluiten aan op de veeleisende huurmarkt, en zijn bedoeld voor gebruik in digitale cinema`s of concerthallen, en voor bedrijven die congressen organiseren en daar speciale apparatuur voor huren.

De EB-Z8450WU en EB-Z8455WU zijn verkrijgbaar vanaf maart 2012. De EB-Z10000, EB-Z10005 en EB-Z8150 zijn verkrijgbaar vanaf april 2012. De EB-Z8350W en EB-Z8355W zijn verkrijgbaar vanaf juni 2012.


EDITORS' CHOICE