ARTIKELEpson

LED, projectie en touchscreens


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2012 | Fotografie PHOTO40 | Epson

Epson had nog meer te bieden. Het bedrijf pakte uit met een 3D-bioscoop, haar hele segment aan nieuwste projectoren, waaronder apparaten met hogere lichtopbrengst (haar eerste met 10 duizend lumen, voor grote auditoria), een slimme, lichtgewicht projector (1,7 kilo) met ingebouwde camera die de randen van het scherm ziet en nieuwe producten op het gebied van ‘edge blending’. Met twee projectoren werd één indrukwekkend groot panoramisch beeld vertoond zonder overloop.

De Epson 3D-bios (PHOTO40)

Nieuw is ook een ep, euh app, de iProjection, die gratis geïnstalleerd kan worden op een iPad of iPhone om zo een powerpointpresentatie rechtstreeks en draadloos naar een Epson-beamer te sturen.

Epson iProjection

Ook op educatiegebied heeft Epson hoog ingezet. Zo was er de tweede generatie ultra-shortprojectoren te zien: ideaal voor in het klaslokaal. Het maakt het bord - en vaak ook de pc - overbodig, want met de twee digitale pennen - die tegelijk muis zijn - kun je overal op schrijven. “Je bespaart zo 750 euro per klaslokaal”, aldus Kuenen. Epson realiseerde zelfs haar eerste losse speakers, die samen met een ‘control connection box’ voor aan de muur de klasopstellling compleet maken. “We gaan steeds meer richting totaaloplossing.”

LG (PHOTO40)

LG introduceerde nieuwe professionele LED-monitoren en `s werelds `slimmest Bezel` (meerdere schermen met een vrijwel naadloze overgang), Projecta futuristische ‘shoot-out’ projectiedoeken, die herinneringen oproepen aan het aloude diascherm, Sharp onthulde een 80-inch interactief whiteboard, en Panasonic pronkte met het grootste plasmascherm ter wereld: 152 inch, Full HD 3D (zie onder). Met interactieve display van U-Touch. “Voor slechts 499.000 euro is hij helemaal van jou”, lacht vertegenwoordiger Stefano Tura. Het bedrijf presenteerde ook hufterproof LCD-schermen voor buiten, schermen voor conferenties, maar ook voor high end home cinema; variërend in prijs van 7 tot 79 duizend euro. Voor de laatste prijs krijg je wel een scherm van 103 inch. “ Populair op jachten”, weet de Italiaan.

Panasonic touchscreen (PHOTO40)

Ook Panasonic doet aan ‘edge blending’, maar dan met drie of vier projectoren. Absolute publiekstrekker in haar stand was de gigantische 20k-projector ofwel ‘The world smallest and lightest 20.000 lumen projector’. Via het Offset for Live-initiatief wil Panasonic overigens duurzaamheid bevorderen: kopers kunnen hun CO2-verbruik compenseren.

(PHOTO40)

EDITORS' CHOICE