Leema Acoustics Elements Phono

Lange tijd heb ik gedacht dat de elementen bestonden uit water, aarde, lucht en vuur. Dat blijkt niet waar te zijn. Leema Acoustics voegt een nieuw element toe, in de vorm van handige audiodoosjes met hoogwaardige inhoud. Het eerste beschikbare doosje is een phonoversterker en ik kreeg hem vrij snel in handen. Dat hij eerst een weekje heeft staan opwarmen en daarna weken heeft gespeeld zonder dat ik een letter schreef, heeft alles te maken met de onwil het ding terug te sturen. Ik ben namelijk helemaal in mijn element. Van mijn stuk zelfs en hogelijk verbaasd.

Leema heeft in korte tijd een reputatie weten op te bouwen. Het Engelse bedrijf wordt geleid door twee zwaarwichtige heren, Lee Taylor en Mallory Nicholls, die beiden uit de (BBC) muziekwereld stammen. Hun eerste daden werden ons gedemonstreerd in de vorm van een in eigen beheer ontwikkelde luidspreker, geïntroduceerd op de Bristol Show een aantal jaren geleden.

Leema Acoustics Elements Phono

Daarna ging het hard en waren het vooral high end elektronicaproducten die het licht zagen. Zware versterkers, soms gekoppeld aan de eigen kleine luidsprekers. Innovatieve cd-spelers met 20 DAC-chips parallel. Dat soort zaken komt sinds 1998 uit Wales tevoorschijn. "Elements" is een nieuwe stap met de gedachte: "Maak high end betaalbaar door alle poespas weg te halen, circuits te versimpelen en ze in te bouwen in kleine goedkope kastjes". Zit de grote Leema phonotrap ver in de vier cijfers, de Elements Phono kost 699 Euro.

EDITORS' CHOICE