Audio-Technica lanceert de ATH-M50x LAB en ATH-M50xBT2 LAB, die zijn ontworpen door en voor fans

De Japanse fabrikant Audio-Technica lanceert vandaag de nieuwste speciale editie van de ATH-M50x bekabelde hoofdtelefoon en van de ATH-M50xBT2 draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon. De LAB-editie van dit iconische studiomodel, een veelgebruikt model door artiesten en muziekliefhebbers overal ter wereld, is voorzien van een ontwerp dat fans van Audio-Technica zelf hebben gemaakt en gekozen. Want al sinds 2020 hebben klanten inspraak in de jaarlijkse Special Editions en kunnen ze stemmen op het finale ontwerp.

Audio-Technica ATH-M50x LAB en ATH-M50xBT2 LAB: veel kleurtjes mogelijk

In januari 2024 lanceerde Audio-Technica de speciale LAB M50x website, waar fans hun eigen kleurontwerpen konden inzenden en mochten deelnemen in het proces van de creatie van de ATH-M50xLAB en de van Bluetooth voorziene ATH-M50xBT2LAB (Lees ook onze recensie over de Audio-Technica ATH-M50xBT2.). Deelnemers konden voor elk onderdeel van de hoofdtelefoon kiezen uit een groot aantal kleuren, zowel mat als metallic. Dit resulteerde in duizenden interessante en creatieve ontwerpen, die werden gedeeld op social media.

Een groep van experts, waaronder de productmanager van de ATH-M50x, bracht de 14.500 inzendingen terug tot drie finalisten. Uit deze drie finalisten kozen fans van Audio-Technica voor de nieuwe ATH-M50xLAB Special Edition een verrassende combinatie van blauw, oranje en grijs, ontworpen door Sergio Gamarra.

Gamarra, een Boliviaanse dj, gaf uitleg bij zijn ontwerp: “Ten eerste staat blauw voor vertrouwen: dit weerspiegelt de kwaliteit en degelijkheid van de M50x-hoofdtelefoon. Oranje staat dan weer voor energie en creativiteit. Het benadrukt het enthousiasme dat muziek oproept. Grijs staat tot slot voor verfijning en elegantie. Het brengt ook het kleurenpalet in evenwicht en voegt een vleugje moderniteit toe.”

De ATH-M50 kent een lange geschiedenis en werd in 2007 als studiohoofdtelefoon uitgebracht. Het model is altijd blijven evolueren, waardoor de meest uiteenlopende eindgebruikers kennis hebben gemaakt met de hoogwaardige audiokwaliteit van dit model. Sinds Audio-Technica in 2012 de eerste speciale editie lanceerde, hebben klanten van Audio-Technica een vleugje kleur kunnen toevoegen aan hun audioapparatuur voor professioneel of dagelijks gebruik. De ATH-M50xLAB is de eerste speciale limited edition ooit die door fans is ontworpen en geselecteerd. Het is dus goed beschouwd het meest interactieve model dat Audio-Technica tot nu toe op de markt heeft gebracht.

Audio-Technica ATH-M50x LAB en ATH-M50xBT2 LAB: prijzen en leveringsinformatie

De Audio-Technica ATH-M50xLAB en ATH-M50xBT2LAB zijn verkrijgbaar vanaf 3 september 2024. De ATH-M50xLAB heeft een adviesprijs van 189 euro en de draadloze ATH-M50xBT2LAB wisselt voor 219 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE