Audio-Technica ontwerpwedstrijd: fans kunnen zelf een limited edition van de hoofdtelefoons ATH-M50x en ATH-M50xBT2 ontwerpen

Het Japanse Audio-Technica nodigt zijn fans uit om de limited editions van de ATH-M50x (bedraad) en ATH-M50xBT2 (draadloos) hoofdtelefoons voor 2024 te ontwerpen. Fans kunnen deelnemen aan het interactieve Lab M50x. Hierbij kunnen ze kleuren selecteren voor vier verschillende componenten, de afwerking kiezen (effen kleur of metallic) en hun creatie een naam geven.

Ontwerpwedstrijd Audio-Technica

De ingezonden ontwerpen worden zorgvuldig onderzocht door een gerenommeerd panel van juryleden, waaronder Hiroyasu Suzuki, projectmanager van de ATH-M50x, Yutaro Kumagai, hoofdontwerper bij Yonenoi Design en Grace Aberhart, basgitariste en superfan van de M50x. Het trio onthult op 26 januari a.s. de drie favoriete ontwerpen op de sociale mediakanalen van Audio-Technica en nodigen het publiek uit om te stemmen op het winnende ontwerp. Op 1 februari a.s. wordt het gekozen ontwerp onthuld.

Sinds 2012 heeft Audio-Technica elf limited editions uitgebracht, met kleuren variërend van Ice Blue tot Metallic Red. Elk model is beschikbaar zolang de voorraad strekt. Sommige fans slagen erin om alle kleuren aan hun collectie toe te voegen. Voor het eerst kunnen mensen vier verschillende kleuren toevoegen aan de M50x en M50xBT2. De modellen van 2024 zijn dus echt uniek.

De ATH-M50x werd uitgebracht in 2014 en is gebaseerd op de originele ATH-M50. Deze hoofdtelefoon kreeg al snel een uitstekende reputatie voor zijn gebalanceerde geluidsprofiel, robuust ontwerp en toegankelijke prijs. De M50x is de favoriete hoofdtelefoon van contentmakers, met wereldwijd meer dan twee miljoen verkochte exemplaren. In 2018 werd een draadloze versie van deze hoofdtelefoon ontwikkeld, met hetzelfde veelgeprezen en kenmerkende geluid. In 2019 werd de hoofdtelefoon verder verbeterd op basis van feedback van fans en lanceerde Audio-Technica de ATH-M50xBT2.

Lees ook onze recensie over de Audio-Technica ATH-M50xBT2.

Het winnende ontwerp van Lab M50x wordt in september 2024 uitgebracht. Hetzelfde ontwerp zal verkrijgbaar zijn voor zowel de niet-draadloze (ATH-M50x) als draadloze (ATH-M50x BT2) versies van de hoofdtelefoon.

Meer weten? Ga naar de ontwerpwedstrijd van Audio-Technica.

MERK

EDITORS' CHOICE