NIEUWSMeze

Meze Audio lanceert betaalbare hoofdtelefoons 105 AER en Alba

De Roemeense hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft een tweetal nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. Beide hoofdtelefoons zijn afgeleid van bestaande hoofdtelefoons in het portfolio van Meze Audio. De over-ear 105 AER volgt het ontwerp van de 109 Pro. De nieuwe in-ear Alba volgt op de Advar en beide nieuwe hoofdtelefoons zijn min of meer te zien als goedkopere versies van de eerdere modellen waarvan ze zijn afgeleid.

Meze Audio 105 AER

Meze Audio luisterde naar eigen zeggen naar veel feedback van de klantegroep nadat de 109 Pro was gelanceerd. De 105 AER hoopt die feedback mee te pakken en een meer betaalbare versie van de 109 Pro te bieden. Met een prijs van vermoedelijk ergens rond de 400 eurois de 105 AER Meze's meest betaalbare open over-ear hoofdtelefoon tot nu toe.

De 109 Pro en 105 AER hebben een vergelijkbare bouw, maar de V-vormige dubbele hoofdband en velours oorkussens zijn ongewijzigd. Het is de driver die de grootste verschillen zal vertonen. De driver van de nieuwe 105 AER is een vergelijkbare dynamische driver met een diameter van 50 millimeter, maar de 105 AER heeft niet de berylliumcoating van de surround. In plaats daarvan is de rand gemaakt van PEEK-polymeer en is het frame gemaakt van ABS in plaats van aluminium.

Deze nieuwe drivereigenschappen zullen de geluidssignatuur van de hoofdtelefoon vast en zeker beïnvloeden. Het technische team van Meze streefde er naar eigen zeggen naar om tijdens hun afstemmingsproces een emotioneel boeiend geluid te bereiken. De 105 AER is bovendien gemakkelijk met elk apparaat te koppelen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de aandrijving van de hoofdtelefoon. Een groot geluidsbeeld en een goede ruimtelijke weergave zullen de focus zijn van de 105 AER, evenals enigszins ontspannen hoge frequenties en verhoogde bas, aldus Meze Audio.

Meze Audio 105 AER: technische specificaties 

 • Transducer: dynamisch, 50 mm diameter
 • Impedantie: 42 Ohm
 • Frequentierespons: 10 Hz tot 25 kHz
 • Gevoeligheid: 112 dB SPL bij 1 KHz, 1 mWatt
 • Oorschelpen: ABS-kunststof
 • Gewicht: 336 gram

 

Meze Audio Alba: bekabelde in-ear hoofdtelefoon

Meze Audio beschouwt de Alba als het perfecte toegangspunt voor hun geluid. Dit is nu een van hun meest budgetvriendelijke producten, met een prijs van vermoedelijk ergens in de buurt van de 150 euro.

De Alba heeft veel overeenkomsten met de duurdere Advar, maar de Alba is gemaakt van nieuwe materialen zoals een zinklegering en geanodiseerd aluminium. De connectoren zijn gewijzigd van MMCX naar meer simpele tweepins connectoren. Door de nieuwe kleurafwerking lijkt de Alba op een glanzende parel. Ook zullen enkele nieuwe accessoires worden meegeleverd, zoals een op maat gemaakte USB-C-adapter met een eigen DAC/Amp.

Meze Audio Alba : technische specificaties 

 • Driver: 10,8 mm dynamische driver
 • Frequentiebereik: 15 Hz tot 25 kHz
 • Impedantie: 32 Ohm bij 1 kHz
 • SPL: 109 dB SPL/Volt bij 1 kHz
 • Vervorming: <0,1% bij 1 kHz
MERK

EDITORS' CHOICE