NIEUWSMeze

De Meze Audio Advar is een bekabelde in-ear hoofdtelefoon

Het Roemeense Meze Audio is vooral bekend als fabrikant van over-ear hoofdtelefoons, maar het bedrijf heeft ook in-ear modellen. Het model Advar is het nieuwste in-ear model van Meze Audio en de Advar is voorzien van een afneembare kabel. We weten niet wanneer de levering gaat beginnen en ook hebben wij nog geen prijsinformatie vernomen. De beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Meze Audio Advar

De Meze Audio Advar heeft dynamsiche drivers met een diameter van 10,2 millimeter en een opgegeven frequentiebereik van 10 Hz tot 30 kHz. De impedantie is 31 Ohm. De Advar streeft naar een uitgebalanceerde mix van functie en schoonheid en verbergt een krachtig en gedetailleerd geluid in een uniek ontworpen roestvrijstalen behuizing. In de cultuur van Roemenië is “Advar” een aanduiding van talisman of amulet, bestemd om zegeningen en geluk te brengen aan iedereen die het draagt.

Mooi symboliek, maar wat krijgt de koper van de Advar? De behuizing zijn gemaakt van roestvrij staal  en gemaakt met een CNC freesmachine. De kabelaansluitingen zijn vergulde MMCX-contacten en een (afneembare) 3,5 mm mini-jackkabel wordt meegeleverd. De Advar van Meze Audio hoort duidelijk niet tot de overvloedige groep van goedkope al dan niet draadloze kunststof in-ears. Bij de levering hoort ook een chique leren etui om de waardevolle oordopjes in te vervoeren.

Meze Audio Advar: prijs en leveringsinformatie

Op de website van Meze Audio staat dat de Advar op 15 april a.s. zal worden gepresenteerd. De importeur voor de Benelux heeft laten weten dat de levering in de derde week van april zal gaan beginnen. De Meze Audio Advar heeft een adviesprijs van net geen 700 euro.


EDITORS' CHOICE