NIEUWSDual

Dual toont volautomatische draaitafel CS529BT en andere modellen op High End München

Draaitafelmerk Dual timmert stevig aan de weg en heeft o.a. zijn nieuwe volautomatische draaitafel CS529BT meegenomen naar de High End audiobeurs in München. Na een periode van financiële onzekerheid lijkt het merk de weg omhoog weer te hebben gevonden.

Dual CS529 BT: volautomatische draaitafel die bediend kan worden met een app

Volautomatische draaitafels zijn relatief dun gezaaid. Het lijkt er soms wel een beetje op dat gebruikers het zo Spartaans als mogelijk willen hebben. Zelfs halfautomaten die de arm van de plaat halen als de plaat is afgelopen worden argwanend bekeken. Het armmechaniek zou de geluidskwaliteit nadelig beïnvloeden. Dit is echter een hardnekkige mythe. Het ligt er immers maar net aan hoe e.e.a. technisch is uitgevoerd. Dat is waar Dual de handschoen heeft opgepakt.

Op de beursvloer tijdens de High End in München was er extra aandacht voor de CS 529BT waar wij al eerder over hebben geschreven. De CS529BT is een volautomatische platenspeler volgens de ontwerpnormen van Dual. Dual heeft inmiddels drie volautomatische platenspelers van serieuze kwaliteit. De afgelopen jaar is er veel expertise en kwaliteit verloren gegaan, waardoor het veel merken niet (meer) lukt om kwalitatief goede volautomaten te maken die geen negatief effect hebben op de werking van de speler. Dual doet het anders, eigenlijk gewoon zoals vroeger toen volautomaten veel gangbaarder waren.

Zo staat het armmechaniek van de Dual volautomaten volledig los van het mechaniek van het draaiplateau gedurende het spelen van de plaat. Kenmerkend zijn de klassieke Dual toonarm (dubbel cardanische ophanging, pivot lagers), de veergeladen antiskating en het aluminium gegoten draaiplateau in combinatie met een zware rubberen mat.

De volautomatische platenspeler CS529BT beschikt over Bluetooth 5.2 (AptX HD) niet enkel voor een koptelefoon of luidspreker, maar ook om het product via de app op een telefoon te bedienen. Het is daarmee eerste platenspeler met Bluetooth remote control.

De Dual CS 529 kost net geen 1.000 euro in zwart vinyl fineer en net geen 1.100 euro in echt walnoot fineer.


EDITORS' CHOICE