NIEUWSDual

Draaitafelfabrikant Dual was insolvent maar is gered door investeerders

Dual GmbH, de fabrikant van de draaitafels voorzien van de merknaam Dual, en het gelieerde Sankt Lukas Handels GmbH worden gered. Een consortium van investeerders heeft het bedrijf gevestigd in Fuchstal bij Landsberg in Beieren gekocht en zal het op lange termijn blijven exploiteren.

Dual is gered en gaat door met productie

Eind november 2022 schreven wij dat draaitafelmerk Dual in financieel zwaar weer terecht was gekomen. Het bedrijf was insolvent verklaard door een Duitse rechtbank, maar kreeg enige tijd om financiële orde op zaken te stellen, lees, een investeerder te zoeken.

Advocaat Christian Plail (Dual) en advocaat Matthias Räupke (Sankt Lukas), beiden van het advocatenkantoor SGP Schneider Geiwitz Restructuring, werden aangesteld als curatoren. De twee bewindvoerders hebben zich samen met hun herstructureringsexperts in een vroeg stadium ingespannen om de bedrijfsvoering voort te zetten en een investeerdersoplossing te vinden om het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen. Dit doel is nu bereikt door de verkoop van het bedrijf.

De overname wordt gedaan door een consortium van investeerders onder leiding van Dr. Josef Zellner. Dr, Zellner had het bedrijf geleid als directeur van Dual GmbH voordat hij het faillissement aanvroeg en zal nu de leiding weer overnemen. “Dankzij de steun van ons team en vele zakenpartners konden we profiteren van de kerstbusiness en zo een goede basis leggen om op de lange termijn te overleven. In de toekomst willen we ons nog meer richten op het merk Dual en het high-yield hifisegment,” zo verklaart Dr. Zellner.

De aanhoudende trend naar vinylplaten biedt een goed uitgangspunt voor de draaitafels van Dual. Ook de internationale activiteiten moeten worden geïntensiveerd, aangezien Dual dankzij een stabiel verkoopnetwerk al in veertig landen vertegenwoordigd is.

Alle medewerkers worden overgenomen als onderdeel van de verkoop. Het hoofdkantoor van de bedrijven blijft in Fuchstal. “Ik ben blij dat we zo snel een stabiele vervolgoplossing hebben kunnen vinden. We hebben bewust gekozen voor een oplossing voor de verkoop die niet zou leiden tot een breuk. De afgelopen maanden is gebleken dat Dual een goede naam heeft in de markt,” legt advocaat Christian Plail van advocatenkantoor SGP Schneider Geiwitz Restructuring uit.

De verkoop is rond en Dual is gered, maar over de details van de overeenkomst worden geen mededelingen gedaan. Er is vertrouwelijkheid afgesproken over de details en de koopprijs.


EDITORS' CHOICE