NIEUWSAudioEngine

Audioengine D1P: compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker voor desktop gebruik

Het Amerikaans Audioengine heeft de D1P uitgebracht. De D1P is een compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker die is bedoeld voor gebruik op een bureau als gezelschap van een computer. De D1P is zodanig klein dat hij ook makkelijk meegenomen kan worden voor gebruik onderweg.

Audioengine D1P

De Audioengine D1P is een laagdrempelige en betaalbare oplossing om het geluid van een computer te verbeteren. De D1P is gebouwd op de basis van de populaire DAC 3-dongle, maar de audiokwaliteit is volgens de fabrikant verbeterd. Aangesloten op een computer wordt de geluidskaart van de computer buiten werking gesteld en wordt DA-conversie overgelaten aan de D1P. Muziek van platforms als Tidal, Qobuz, Apple Music of Spotify worden in de hoogst mogelijke kwaliteit afgeleverd. Er wordt voorts ondersteuning geboden voor audioformaten met hoge resolutie, waaronder PCM tot 32-bits 384 kHz, DSD 256 en MQA -bestanden.

De D1P is ontworpen om voldoende vermogen te leveren om hoofdtelefoons tussen 10 en 600 Ohm aan te sturen zonder onnodige stroom van het bronapparaat af te tappen. Dit zorgt ervoor dat luistersessies worden verlengd met compromisloze geluidskwaliteit. De D1P biedt kan digitaal muzieksignaal ontvangen via de USB-C ingang aan de voorkant, die meteen als voedingsaansluiting functioneert, of via de optische ingang aan de achterzijde. Muzieksignaal komt naar buiten via een analoge cinch-aansluiting aan de achterkant en via de hoofdtelefoonaansluiting aan de voorkant. De D1P is compatibel met iOS, Android, MacOS en Windows

Audioengine geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 40 kHz (+/- 0,1 dB) en een S/R-verhouding van 121 dB. De geplaatste DAC-chip is een ES9219C van ESS Sabre Technologies.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - afgaande op de prijs in dollars zal de prijs in de Benelux waarschijnlijk ergens tussen de 150 en 200 euro gaan liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE