NIEUWSElipson

Elipson W35 Xi bolvormige draadloze luidspreker met streaming-functies en krachtig geluid

De Franse audiofabrikant Elipson heeft de W35 Xi gelanceerd, een bolvormige luidspreker die allerlei streaming-functies aan boord heeft en geschikt is om opgenomen te worden in een multiroom systeem. De W35 Xi is een tweeweg stereoluidspreker met een woofer en een tweeter aan elke kant. Een driepootstatief en muurbeugels zijn optioneel verkrijgbaar.

Elipson X35 Xi: draadloze tweeweg stereoluidspreker

De nieuwe W35 Xi van het Franse Elipson is een doorontwikkeling van de W35+ en de eerdere W35. Het bolvormige concept is gebleven, evenals de klasse D versterkers met een totaalvermogen van 350 Wat RMS. Volgens de ontwerpers heeft de W35 Xi een verbeterde geluidskwaliteit en een aanvulling op connectiviteit, d.w.z. nu inclusief Chromecast en Airplay 2. Bluetooth, WiFi en een LAN-aansluiting waren al aanwezig op het vorige model.

Bovendien zorgen verbeteringen aan het akoestische ontwerp nu voor duidelijkere en preciezere hoge en middentonen, terwijl ze trouw blijven aan het originele minimalistische ontwerp van een 165 millimeter woofer en 25 millimeter tweeter aan elke kant van de luidspreker, waardoor stereoweergave uit één enkele behuizing ontstaat. Het opgegeven frequentiebereik is 47 Hz tot 22 kHz.

Naast de draadloze mogelijkheden behoudt de W35 Xi alle functionaliteit van zijn voorganger en blijft hij voorzien van bekabelde opties met een RJ45-aansluiting voor verbonden streaming, samen met digitale (S/PDIF optisch) en analoge ingangen (3,5 mm mini-jack aux).

Ook streaming-diensten zoals Qobuz, Spotify, Tidal, Deezer en Internetradio zijn beschikbaar, maar uiteraard kan de gebruiker ook streamen vanaf zijn lokale muziekbibliotheek die zich bevindt op een NAS op het lokale netwerk. De bediening vindt plaats via de speciale Elipson Connect-app, waardoor de W35 Xi eenvoudig te bedienen en te integreren is in een stand-alone luisteromgeving of binnen een speciaal Elipson-netwerk met meerdere kamers voor een multiroom ervaring.

De diameter van de bolvormige W35 Xi is 350 millimeter (vandaar de naam) en de W35 Xi weegt 7,6 kilogram.

De W35 Xi is uitsluitend verkrijgbaar in de uitvoering Deep Black. De adviesprijs is 699 euro. Een speciaal ontworpen zwarte statief is verkrijgbaar voor 149 euro. Muurbeugels kan Elipson ook leveren.


MERK

EDITORS' CHOICE