NIEUWSElipson

Elipson W35+: stereogeluid uit een bolletje dat draadloos of via een kabel muzieksignaal kan krijgen

Het Franse audiobedrijf Elipson heeft de Elipson W35+ aangekondigd. De nieuwe W35+ is een nieuwe en verbeterde versie van de eerdere W35. Wie van een afstand kijkt ziet geen verschil, maar volgens de fabrikant is er onderhuids wel het nodige verbeterd. De geluidskwaliteit zou zijn verbeterd en Elipson heeft een RJ45 LAN-aansluiting gemonteerd. De gebruiker kan optioneel een driepootstatief toevoegen of de W35+ met een muurbeugel aan de muur hangen.

Elipson W35+: bolvormige multiroom luidspreker

De Elipson W35+ is de opvolger van de eerdere W35. De bolle vorm is hetzelfde gebleven, maar Elipson heeft functies en aansluitingen toegevoegd. De basis van de versterking blijft de beproefde klasse D versterker van Elipson die tot 350 Watt RMS kan leveren.

Nieuw in de W35+ en discreet ingebouwd, is een RJ45 LAN-aansluiting. De digitale (S/PDIF Optical) en analoge ingang (3,5 mm mini-jack AUX) is gebleven.

Elipson W35+: tweeters

Volgens Elipson zorgt een herontwerp van de integratie van de soft-dome tweeters voor een verbetering van de geluidskwaliteit. De 2 x 6,5 inch woofers/middentoners presteren in samenwerking met deze herwerkte tweeterbehuizingen voor betere hoge tonen en een verbeterde overgang naar de middentonen en lage tonen. Door het originele ontwerp van de woofer en tweeter aan weerszijden van de luidspreker te behouden, ontstaat een stereoconfiguratie uit Ă©Ă©n enkele bol.

Elipson W35+: streaming-functies

Muzieksignaal kan draadloos via Bluetooth met ondersteuning van aptX HD worden aangeleverd. Muziekbestanden tot een resolutie van 24-bit en Wi-Fi-connectiviteit maken het mogelijk om Hi-Res-audiobestanden in solo-modus of audiobestanden van CD-kwaliteit in multiroom-modus af te spelen. Streamingplatforms zoals Qobuz, Spotify, Tidal, Deezer, internetradio enz. zijn ook beschikbaar en de W35+ kan ook muziek van een lokale NAS afspelen.

Elipson W35+: bediening met de Elipson Connect-app

De bediening van de W35+ vindt plaats via de speciale Elipson Connect-app. De W35+ is compatibel met andere Elipson Connected-producten, zoals de Music Center Connect HD, Connect WiFi-ontvanger en Connect-streamingversterker, die allemaal in andere kamers kunnen worden geplaatst om aldus een eenvoudig te gebruiken multiroom systeem te creëren.

Elipson W35+: technische specificaties 

 • Type luidspreker: tweeweg actieve stereoluidspreker
 • Woofers/middentoners: 2 x 6,5 inch, hoge belastbaarheid met grote magneet en lange slag
 • Tweeters: 2 x 1 inch soft-dome tweeter met koellichaam aan de achterkant van de magneet voor verbeterde koeling
 • Versterkervermogen: 350 Watt RMS
 • Max SPL: 101 dB bij 1 meter
 • Frequentiebereik (± 3 dB): 47 Hz tot 22 kHz
 • Draadloze verbindingen: Wi-Fi, Bluetooth 4.0
 • Ondersteunde codecs: AAC, SBC, aptX HD (24 bit / 44,1 kHz)
 • Bedrade ingangen: Ethernet RJ45, digitale optische S/PDIF. analoge AUX In (3,5 mm mini-jack)
 • Voedingspanning, max. opgenomen vermogen: 100 – 120 Volt / 220 – 240 Volt, 200 Watt
 • Diameter: 350 millimeter
 • Gewicht: 7,6 kilogram

 

Elipson W35+: prijs en leveringsinformatie

Op de website van Elipson staat een verkoopprijs van 899 euro genoteerd voor de W35+. Het bijpassende driepootstatief (antraciet of houtkleurig) kost 149 euro en de muurbeugel voor de W35+ wisselt voor 79 euro van eigenaar. Elipson kan ook een plafondbevestiging leveren voor 49 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE