NIEUWSElipson

Elipson W35: bolvormige actieve luidspreker voorzien van streaming-functies

De Franse luidsprekerbouwer Elipson heeft de W35 aangekondigd, een actieve bolvormige luidspreker die voorzien is van allerlei streaming-functies. Wie meerdere W35’s zou kopen kan ook kiezen voor een multiroom-opstelling zodat in alle kamers dezelfde muziek kan klinken. Optioneel is een driepootstatief of muurbeugel verkrijgbaar. In de loop van deze maand zou de W35 op de markt moeten komen.

Elipson W35: muziek uit een bolletje

Met tachtig jaar ervaring in luidsprekerontwikkeling, herdefinieert het in Frankrijk gevestigde Elipson naar eigen zeggen het concept van bolvormige luidspreker met toekomstbestendige connectiviteit die krachtig (350 Watt) en echt stereogeluid kan leveren. Draadloze verbindingsmodi bieden directe toegang tot miljoenen muziektitels in high-definition audio, terwijl het toevoegen van een tv, smartbox of gameconsole eenvoudig is door verbinding te maken in bedrade modus (analoog of digitaal optisch). Dankzij de wifi-verbinding is het mogelijk om zoveel W35-luidsprekers toe te voegen als gewenst. Het is dan mogelijk om in alle kamers van het huis dezelfde muziek te spelen of in elk ervan andere muziek (multiroom).

Bediening is heel eenvoudig via de Elipson-app die op een telefoon of tablet is geïnstalleerd. De app geeft toegang tot meerdere streaming-diensten zoals Spotify, Deezer, Tidal en Qobuz. De W35 heeft ook bluetooth-connectiviteit, Spotify Connect en is compatibel met Amazon Alexa.

De W35 heeft in totaal vier drivers aan boord, twee per kanaal. De middentoners hebben een diameter van 16,5 centimeter en de tweeters zijn 2,5 centimeter groot. De drivers zijn aan weerszijden van de luidspreker geplaatst. Een centrale aluminium ring bevat de bedieningstoetsen van de luidspreker en de twee zijkanten van de bol zijn gemaakt van een ABS-structuur bedekt met een antraciet grijze akoestische stof.

Om de gebruiker maximaal comfort te bieden, biedt Elipson verschillende accessoires voor de W35: een statief in donker of licht hout, een muurbeugel in de vorm van de beroemde Planet L, een plafondbeugel en ten slotte een aluminium standaard.

Elipson W35: technische gegevens

  • Type luidspreker: tweeweg actieve gesloten luidspreker
  • Invoer: analoge aux-ingang (3,5 mm mini-jack), digitale optische S/P DIF
  • Bluetooth: versie 4.0 aptX, ondersteuning van SBC, AAC en aptX 24bit / 44,1 kHz
  • Afwerking: mat donkergrijs, roosters bespannen met akoestische stof, aluminium ring in het midden
  • Afmetingen: diameter van 350 millimeter
  • Gewicht: 9,6 kilogram
  • Frequentiebereik (± 3 dB): 47 Hz tot 22 kHz
  • Elipson app: de app van Elipson ondersteunt maximaal twintig apparaten, ondersteunt Android en iOS en streamingdiensten Spotify, TIDAL, Napster, TuneIn, etc.
  • Ondersteunde codecs: MP3, WMA, WAV, FLAC en AIFF ALAC (Apple Lossless), AAC
  • Ondersteuning multiroom: via wifi

Elipson W35: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de nieuwe W35 van Elipson in de loop van deze maand op de markt. De website van Elipson vermeldt een prijs van net geen 800 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE