NIEUWSElipson

Elipson Heritage XLS 7: compacte tweeweg luidsprekers in een retro-jasje

Het Franse audiobedrijf Elipson heeft de Heritage XLS 7 aangekondigd, een tweeweg luidspreker met een uitgesproken retro-uiterlijk. Na het succes van de veel grotere drieweg Heritage XLS 15 en wat kleinere drieweg Heritage XLS 11 is de toevoeging van een compact tweeweg model geen onlogische stap. Retro-luidsprekers zijn hartstikke hip.

Elipsopn Heritage XLS 7

Elipson breidt zijn Elipson Heritage-serie verder uit met de Elipson Heritage XLS 7, een tweeweg monitorluidspreker die voorzien is van een  middentoner/woofer met een diameter van 16,5 centimeter. De samenstelling van de cellulosevezel waarvan de conus is gemaakt is ongewijzigd gebleven. Een lichte en stijve conus die in staat is om lucht efficiënt en snel te verplaatsen, in combinatie met een krachtig magneetsysteem, stelt de Elipson Heritage XLS 7 lage tonen te reproduceren vanaf 49 Hz. De XLS 7 meet 38 x 22,5 x 25 centimeter (H x B x D). De basreflexpoort aan de voorkant van de luidspreker vereenvoudigt de plaatsing.

Lees ook onze recensie over de Elipson Heritage XLS 15, het grootste model van de Heritage productlijn.

De Elipson Heritage XLS 7 heeft dezelfde 22 mm zijden dome-tweeter als in de eerdere Heritage-modellen, die overigens ook wordt gebruikt in de Prestige Facet-serie van de Franse fabrikant. De driver biedt volgens de ontwerpers een uitstekende transiënte respons en een perfecte regeling van hoge tonen tot 25 kHz. Zoals veel vintage akoestische modellen hebben de Elipson Heritage XLS 7 monitoren de mogelijkheid om de hoeveelheid hoge tonen aan te passen. Op de voorkant is een draaiknop gemonteerd die tot 2 dB meer of minder hoge tonen kan regelen.

Elipsopn Heritage XLS 7: prijs en leveringsinformatie

Het is nog even wachten op de eerste levering van de nieuwe Elipson Heritage XLS 7. De eerste leveringen zullen naar verwachting plaats gaan vinden in oktober 2023.. De adviesprijs is net geen 800 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE