NIEUWSDirac

AV-receivers van Onkyo, Pioneer Elite en Integra krijgen Dirac Live Bass Control

Het Zweedse softwarebedrijf Dirac dat is gespecialiseerd in geluidsoptimalisatie, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Live Bass Control-functie nu beschikbaar is voor licentie in high-end AV-receivers van Onkyo, Pioneer Elite en Integra. Dirac Live Bass Control is een aanvulling op Dirac Live, de software waarmee kamerakoestiek gecompenseerd kan worden, en is ontworpen om systeembouwers te helpen bij het afstellen en beheren van één of meer subwoofers.

Dirac Live Bass Control voor merken van Premium Audio Company

De audiomerken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra vallen onder de paraplu van Premium Audio Company, een dochteronderneming van Voxx International Corporation, die ook eigenaar is van Klipsch. Single en multi subwoofer versies van de softwaretool van Dirac zijn nu beschikbaar voor de 11.2-kanaals Onkyo TX-RZ70, 11.4-kanaals Pioneer Elite VSX-LX805 en 11.4-kanaals Integra DRX-8.4. Deze toestellen zijn allemaal in de fabriek uitgerust met Dirac Live Room Correction, dat gebruikmaakt van gepatenteerde impulsresponscorrectie om de prestaties van een thuisbioscoopsysteem te maximaliseren.

En hoe gaat Dirac Bass Control dan in zijn werk? Dirac Live Bass Control werkt door eerst meet- en locatiegegevens van elke subwoofer samen te voegen en vervolgens aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat de bas gelijkmatig door de kamer wordt verdeeld. De functie corrigeert ook de tijduitlijning tussen de subwoofer en de output van de hoofdluidspreker om ervoor te zorgen dat de audio nauwkeurig wordt gereproduceerd.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van Dirac Bass Control is dat subwoofers overal in de kamer kunnen worden geplaatst zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dat is volgens Dirac bijna onmogelijk bij het handmatig afstemmen van meerdere subwoofers. De software zou ook een soepelere overgang mogelijk maken op het cross-overpunt tussen de subwoofer(s) en hoofdluidsprekers in een thuisbioscoopopstelling.

Dirac Bass Control vergroot de bestaande Dirac Live Room Correction, die volgens Dirac diepere en strakkere laagfrequente respons vrij van resonanties levert, naast het verbeteren van de lokalisatie van geluidsbronnen en het verbeteren van de helderheid en verstaanbaarheid in muziek en spraak.

Meer weten? Kijk dan op de website van Dirac.

 

 EDITORS' CHOICE