NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert vlaggenschip AV-receiver VSX-LX805

Pioneer heeft een nieuwe vlaggenschip AV-receiver onthuld genaamd VSX-LX805. De nieuwe AV-receiver is het nieuwe topmodel van de Elite-productlijn en heeft een veelzijdige 11.4-kanaals architectuur.

Pioneer VSX-LX805

De VSX-LX805 is het eerste product van Pioneer dat is ontwikkeldonder de vleugels van Premium Audio Company, de volledige dochteronderneming van Voxx International die in 2021 de rechten op het merk Pioneer op het gebied van home entertainment heeft verworven. Premium Audio Company is ook eigenaar van de merken Klipsch, evenals Onkyo, Integra, Jamo, Magnat en Heco.

Bovenaan de lange lijst met functies van Pioneer’s nieuwe vlaggenschip VSX-LX805 staat Dirac Live-kamercorrectie met volledige bandbreedte en de optie om Dirac Live Bass Control toe te voegen voor systemen met een of meer subwoofers. De AV-receiver is immers uitgerust met twee onafhankelijke subwooferuitgangen. Zowel Dirac Live als Bass Control gebruiken volgens de ontwerpers kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om instellingen te bepalen die de beste geluidskwaliteit leveren, ongeacht de systeemlay-out.

Ook aan boord is de nieuwste versie van Pioneer's Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC), de eerste automatische geluidsveldcorrectietechnologie ter wereld toen het in 2001 werd geĂŻntroduceerd. Het systeem analyseert volgens de fabrikant onder andere faseverschillen en realiseert tijdaanpassingen om de kloof tussen de LFE en de hoofdsignalen te compenseren voor betere prestaties.

Natuurlijk is Pioneer’s nieuwe vlaggenschip voorzien van ondersteuning van alle moderne codecs zoals Dolby Atmos (met Dolby Atmos-hoogtevirtualisatie), DTS:X en een IMAX Enhanced-modus. Auro3D meeslepende verwerking wordt beloofd voor juni via een firmware-update en Roon Ready-certificering wordt volgens de fabrikant toegevoegd via een tweede update in september. Verder is er o.a. ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+ high dynamic range (HDR), HDMI 2.1/HDCP 2.3, 4K- en 8K-resolutie, en snelheden tot 40 Gbps voor snelle verversingsfrequenties met de nieuwste gaming consoles, waaronder de Xbox Series X. De AV-receiver is uitgerust met twee ESS 32-bits Sabre HyperStream DAC-chips van audiofiele kwaliteit en beschikt over een nieuwe symmetrische klasse-AB-versterkersectie die 11 x 150 Watt kan leveren aan 8 Ohm (FTC-geclassificeerd, dat is als slechts twee kanalen worden aangestuurd met 0,08% THD).

Het versterkergedeelte is voorzien van op maat gemaakte  condensatoren (18.000 uF) voor verbeterde dynamische prestaties en maakt gebruik van waaiervormige geëxtrudeerde aluminium koellichamen voor een betere warmteafvoer. Alles is ondergebracht in een nieuw stevig chassis dat is ontworpen om trillingen te onderdrukken en de transformator is ondergebracht in een afgeschermde behuizing om ruis te verminderen.

De VSX-LX805 heeft een overvloed aan aansluitingen, waaronder zeven eARC-compatibele HDMI-ingangen, waarvan er zes 8K geschikt zijn voor 8K-signaal drie HDMI-uitgangen, drie optische en twee coaxiale digitale ingangen, vier analoge cinch-ingangen, Ă©Ă©n phono-ingang, twee gebalanceerde XLR-ingangen en -uitgangen voor stereogebruik, Zone 2 en Zone 3 stereo-uitgangen en meer. Er zijn ook cinch-voorversterkeruitgangen voor alle kanalen.

Pioneer heeft ook ondersteuning van alle gangbare streaming-functies en streaming-diensten ingebouwd, zoals Chromecast, AirPlay 2, Spotify, Amazon Music, Tidal, Pandora, aptX-compatibele Bluetooth, om er maar een paar te noemen, plus ingebouwde toegang tot spraakgestuurde smart-home-assistenten van Josh, Alexa, en Google en compatibiliteit met aangepaste besturingssystemen.

Pioneer VSX-LX805: prijs en leveringsinformatie

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE