Bang & Olufsen Beosystem 72-23 Nordic Dawn: audiosysteem dat 1972 en 2023 met elkaar verbindt

Het Deense audio- en lifestylemerk Bang & Olufsen (B&O) heeft het Beosystem 72-23 aangekondigd in de kleurvariant Nordic Dawn. De basis van het systeem is een gerestaureerde draaitafel van het type Beogram 4000 en een tweetal (moderne) actieve luidsprekers. De aluminium oppervlakken in warme honing-, gember- en ambertinten zijn geïnspireerd vanuit het licht van een Scandinavische zonsopgang. Een bijpassend meubel voor de draaitafel wordt meegeleverd en de oplage van het Beosystem 72-23 is gelimiteerd tot 100 stuks, elk gegraveerd met een uniek identificatienummer.

Bang & Olufsen Beosystem 72-23 Nordic Dawn: verleden en heden komen samen

De draaitafel Beogram 4000 komt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De 100 exemplaren van de Beogram 4000, die deel uitmaken van de Beosystem 72-23, zijn teruggebracht naar de fabriek van Bang & Olufsen (B&O) in Struer, Denemarken, waar ze begin jaren zeventig zijn gemaakt en recent zorgvuldig zijn gerestaureerd.

De originele draaitafel werd met de hand opgeknapt en voor het eerst gepresenteerd in de kleurvariant Nordic Dawn. De op deze manier gecreëerde esthetiek doet denken aan milde ochtenduren op Scandinavische weiden. Samen met het bijpassende paar moderne Beolab 28-stereoluidsprekers zorgt de tijdloze platenspeler voor een verfijnde en indrukwekkende stereogeluidservaring. De Beolab 28 luidsprekers zijn in dezelfde warme kleuren uitgevoerd, d.w.z. gemberkleurige aluminium elementen accentueren berkenhouten fronten en Sandthorne Define-stof van de toonaangevende Deense textielexpert Kvadrat. Rozenbottelstruiken die in de wind zwaaien, beukende golven die op het glinsterende zand breken en het warme licht van de Scandinavische zonsopgang. Al deze indrukken worden prachtig vastgelegd in de Nordic Dawn Beosystem 72-23, aldus Bang & Olufsen.

Dankzij de geïntegreerde Beosound Core en Beolab Transmitter is draadloze connectiviteit gegarandeerd. Een op maat gemaakte Beoremote Halo in een amberkleurige aluminiumafwerking (Amber Tone) zorgt voor een naadloze bediening van het systeem.

“De Beosystem 72-23 weerspiegelt de inzet van Bang & Olufsen om de levensduur van producten in de consumentenelektronica-industrie te verlengen,” zo verklaart Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity bij Bang & Olufsen. “Als onderdeel van het Recreated Classics-initiatief symboliseert de Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition het nieuwe begin van een toekomst waarin audioproducten zijn gebouwd om lang mee te gaan, waar luxe professioneel vakmanschap is dat de eerste levenscyclus overleeft en waar connectiviteit mogelijk is.”

Onderdeel van het hele systeem is een massief berkenhouten kast met dezelfde kleuraccenten als de draaitafel en de luidsprekers. De kast biedt ruimte voor het opbergen van platen en dient als connectiviteitshub voor slimme Bang & Olufsen-ecosysteemintegratie en als draadloos oplaadstation voor de Beoremote Halo. Het muzieksysteem maakt deel uit van het programma Recreated Classics en is een goed voorbeeld van Bang & Olufsen's streven naar duurzaamheid, aldus de persverklaring van het Deense bedrijf.

Bang & Olufsen Beosystem 72-23 Nordic Dawn: prijs en leveringsinformatie

Leveringsinformatie en prijs moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE