MERK

Bang & Olufsen

Over Bang & Olufsen

Bang & Olufsen: iconisch design en geluid sinds 1925
In 1925 ontwierpen Peter Bang en Svend Olufsen vanuit een Deense boerderij de radio opnieuw uit. ‘The Eliminator’ was werelds eerste radio die op elektriciteit werkte zonder dat hij een batterij nodig had. Zo begon de eeuw waarin Bang & Olufsen stuk voor stuk de meest innovatieve en iconische audio- en home-entertainment producten produceerde met de hoogste kwaliteit geluid, vakmanschap en design. In de 21e eeuw leeft die ondernemersgeest van innovatie voort in alles wat Bang & Olufsen doet. Wat ons drijft is een impact te hebben op hoe men de wereld hoort, ziet en voelt.

Vanaf het begin heeft Bang & Olufsen niet alleen trends in woninginrichting voorspeld, maar ook vormgegeven. Tijdens hun eeuw van primeurs vonden zij opnieuw de draaitafel uit met de introductie van aanrakings-gevoelige bedieningselementen welke het uiterlijk de 20e eeuw heeft bepaald. Bang & Olufsen was een pionier in het maken van universele afstandsbedieningen en connected speaker systemen voor thuis. Onze nieuwste luidsprekertechnologie is toonaangevend in de elektronica-industrie wat duurzaamheid en upgrademogelijkheden betreft. Zo is de Beosound Level in 2021 als eerste product in de consumentenelektronica industrie bestempeld als Cradle to Cradle certified.

Bang & Olufsen’s merkslogan uit de jaren 60, Wij denken anders, blijft ons inspireren. Zo wortelt B&O zich in een aanpak van design welke risico en experimenteren omarmt. Deze geest van innovatie heeft ertoe geleid dat veel van Bang & Olufsen’s producten worden erkend en verzameld door toonaangevende kunst- en designmusea, waaronder de permanente collectie van het MoMA in New York. Teven hebben onze producten vele awards op hun naam staan zoals EISA, T3 en Red Dot.

Wij werken met in-house tonmeisters en geluidstechnici om toonaangevend Bang & Olufsen geluid te realiseren waarbij blijvende magische ervaringen fundamenteel zijn. Verbreed uw belevingswereld op het gebied van home cinema, multiroom en wearables en til horen, zien en voelen naar een hoger niveau met de iconische producten van Bang & Olufsen.

Klik hier voor het dealeroverzicht.

FOTO'S