Beoremote Halo: fraaie maar prijzige afstandbediening

Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft de Beoremote Halo gelanceerd, een fraaie cirkelvormige afstandbediening. De nieuwe Beoremote Halo, die verkrijgbaar is in de kleuren Natural, Brass tone en Bronze Tone, is compatibel met alle Beolab-luidsprekers, zoals de Beolab 90, Beolab 50, Beolab 18, Beosound Shape en met een breed scala aan multiroom-luidsprekers. Volgens de fabrikant is het gebruik uiterst eenvoudig en de gebruiker hoeft geen apps of andere software te installeren. Ja, de Beoremote Halo is heel fraai, maar dat mag ook wel voor 750 euro.

Beoremote Halo: bedien je B&O-spullen in stijl

De Beoremote Halo is een aanvulling op de high-end luidsprekersystemen van Bang & Olufsen, die volgens de fabrikant worden gepresenteerd in een sculpturale, tijdloze kwaliteit. De nieuwe afstandbediening heeft de vorm van een handgemaakte aluminium ring die in de lucht lijkt te zweven. Hij kan aan de muur worden gemonteerd als een modern kunstwerk of vrijstaand worden gebruikt voor meer flexibiliteit.

Wanneer de Beoremote Halo wordt benaderd, licht het scherm op zodat de gebruiker direct muziek of favoriete radiostations kan selecteren. De volumeregeling is een tactiele ervaring, waarbij het massieve aluminium een subtiele, merkbare feedback geeft wanneer het volume hoger of lager wordt gezet. De verbinding met andere apparaten van B&O loopt via bluetooth of wifi.

De Beoremote Halo is uitgerust met vier favoriete knoppen die het gedoe van het zoeken naar en afstemmen op favoriete radiostation besparen, net zoals autoradio's dat al jaren doen, aldus de fabrikant. Selecteer eenvoudig het gewenste station op TuneIn, houd een van de vier knoppen ingedrukt en het station wordt opgeslagen voor latere toegang. De zender en een lijst met de aangesloten apparaten worden op het display weergegeven, zodat de gebruiker kan kiezen. Wie bijvoorbeeld de luisterervaring op Spotify of Deezer wil voortzetten, drukt gewoon op de favorietknop waaronder de bron is opgeslagen om verder te luisteren waar hij was gebleven.

Ook handig, wanneer de gebruiker 's ochtends zijn huis verlaat, kan alle muziek eenvoudig worden uitgeschakeld door op de knop “All Standby” te drukken.

“Het zou net zo gemakkelijk moeten zijn om de muziek in huis aan te zetten als het licht aan te doen. Daarom wilden we onze klanten het gemak van een fysiek apparaat bieden, zodat ze gemakkelijk thuis muziek kunnen starten zonder hun smartphone te gebruiken”, verklaart Christoffer Poulsen, SVP Product Management bij Bang & Olufsen.

De Beoremote is zeker fraai om te zien en een afstandbediening met fysieke knoppen kan ook heel fijn in gebruik zijn. Een smartphone of tablet moet immers wakker gemaakt en ontgrendeld worden. Het apparaat is echter verre van goedkoop, maar goedkoop zijn de producten van B&O eigenlijk nooit. Wie bijvoorbeeld 30.000 euro voor een set luidsprekers van B&O over heeft, zal mogelijk ook wel 750 euro voor de Beoremote Halo willen neerleggen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Bang & Olufsen.

MERK

EDITORS' CHOICE