Bang & Olufsen lanceert de draadloze Beolab 28

Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen introduceert vandaag Beolab 28, een adaptieve, draadloze luidspreker die geavanceerde akoestische innovaties combineert met handige smart-speakerfuncties. Beolab 28 kan dankzij het onderscheidende slanke ontwerp overal in huis worden geplaatst, alles onmiddellijk streamen en een krachtig geluid van studiokwaliteit bieden dat zich automatisch aanpast aan de ruimte. En de Beolab 28 is ontworpen voor een lange levensduur.

Bang & Olufsen Beolab 28: slanke actieve draadloze luidspreker

“Beolab 28 is onze meest geavanceerde draadloos verbonden luidspreker tot nu toe. Hij levert krachtig geluid en flexibele plaatsingsmogelijkheden dankzij zijn slanke vorm en kleine voetafdruk. De Beolab 28 bevat geavanceerde draadloze connectiviteit- en streamingfuncties waarmee u van uw muziek kunt genieten precies zoals u dat wilt,” aldus Christoffer Poulsen, Senior Vice President en Head of Product Management bij Bang & Olufsen.

Beolab 28: adaptief geluid van studiokwaliteit

De geluidsfilosofie van Bang & Olufsen wordt naar eigen zeggen geïllustreerd door de Beolab 28. De luisteraar kan fysiek de bas voelen door de ingebouwde subwoofer die voorzien is van een op maat gemaakte 6,5-inch driver. De driver heeft een grote excursie om een krachtige en nauwkeurige bas te verkrijgen. Bang & Olufsen’s nieuwste generatie Active Room Compensation past de basweergave aan aan de omgeving, waardoor de luidsprekers overal geplaatst kunnen worden.

Met behulp van driestuks middentoners met een diameter van drie inch die zich aan de voorkant en aan de zijkant bevinden, en een één inch tweeter aan de voorkant voor optimale hoge tonen, is het mogelijk om een uniforme richtingsgevoeligheid te creëren over het hele zinvolle frequentiebereik. De middentoner en tweeter hebben een uitzonderlijk hoge gevoeligheid en zijn speciaal ontwikkeld voor de Beolab 28 om een heldere middenbereikkwaliteit te creëren, zelfs op zeer luide niveaus, evenals een nauwkeurige en dynamische weergave van hoge tonen.

Dankzij Beam Width Control zorgt de Beolab 28 volgens de fabrikant voor de beste luisterervaring in elke situatie. In de zogenaamde “smalle modus” bereikt de muziek rechtstreeks het oor, zonder enige wijziging van het oorspronkelijke geluid waardoor de interferentie van zijwandreflecties wordt geminimaliseerd en de ultieme sweet spot-luisterervaring wordt bereikt. In de “brede modus” verspreidt de straal meer geluid rondom de luidsprekers; waardoor een natuurlijke toonbalans behouden blijft, zelfs wanneer de luisteraar zich niet in het optimale luistergebied voor de luidsprekers bevindt.

Beolab 28: een uitzonderlijke en makkelijke ervaring

Beolab 28 herdefinieert het idee van een alles-in-één luidspreker waarbij eenvoud wordt gevierd. De geïntegreerde naar beneden gerichte subwoofer verstrekt genoeg bascapaciteit om zelfs grotere kamers te vullen zonder dat er een externe subwoofer nodig is. Dit zorgt voor de beste luisterervaring. Beolab 28 kan ook aan de muur worden gemonteerd waardoor deze geen vloeroppervlakte in beslag neemt.

De installatie is eenvoudig, snel en kabelvrij dankzij draadloze verbinding. Hierdoor kunnen de luidsprekers binnen microseconden op 24 bits/48 kHz worden gesynchroniseerd. Ondd3ersteuning van streaming is ingebowd en via Airplay 2 of Chromecast, de B&O app en bluetooth kunnen gebruikers naar muziek luisteren in de huiskamer of in het hele huis. De nieuwe luidsprekers worden in het najaar van 2021 compatibel gemaakt met Beolink Multiroom door middel van een automatische software-update. Beolab 28 kan ook gekoppeld worden aan een tv van Bang&Olufsen via Powerlink of Wireless Powerlink.

Bang & Olufsen Beolab 28: bediening

De Beolab 28 is voorzien van een gebruikersinterface die oplicht wanneer men in de nabijheid van het toestel komt. Deze nodigt de gebruiker uit om met het product te communiceren. De elegante interface stelt luisteraars in staat om de muziek te starten of te pauzeren, een muziekstuk over te slaan en het volume hoger of lager te zetten. Aan de hand van vier knoppen kunnen luisteraars gemakkelijk toegang krijgen tot een vastgelegde radiozender met behulp van een ingebouwde Bang & Olufsen-radio of een Spotify-afspeellijst. Klanten kunnen ervoor kiezen om de luidsprekers op meerdere manieren te bedienen: rechtstreeks via de gebruikersinterferentie, met een Bang & Olufsen-afstandsbediening of rechtstreeks via de smartphone.

Bang & Olufsen Beolab 28: uitzonderlijk design dat overal past

Elegant en met een slank silhouet, de Beolab 28 is een veelzijdige luidspreker die overal in de woonkamer kan worden geplaatst, of hij nu op de vloer staat of aan de muur hangt. De Beolab 28 is verkrijgbaar in naturel zilver, zwart.

Het ontwerp van de Beolab 28 bestaat uit een zuilspeaker met een ronde kromming in het onderste uiteinde, gevolgd door een conische vorm waarin de woofer zit. De luidspreker wordt bij elkaar gehouden door een ruggengraat die kabeldraden verbergt en de indruk wekt dat de luidspreker in de lucht zweeft. Bekend om zijn mechanische bewegingen, bevat de Beolab 28 luiken die op magische wijze opengaan wanneer de luidspreker wordt ingeschakeld. De luiken bewegen wanneer de geluidsbundel wordt aangepast waardoor het zichtbaar wordt of de luidspreker zich in smalle of brede modus bevindt. Dit ensceneert de luisterervaring en creëert een aantrekkelijke ervaring voor de gebruiker.

Bang & Olufsen Beolab 28: de beste materialen, gebouwd om te blijven

De Beolab 28 is ontworpen voor een lange levensduur en gemaakt in de legendarische fabriek 5 van Bang & Olufsen in Stuer, Denemarken. De geanodiseerde aluminium cilinder wordt met behulp van een spintechniek gevormd en dubbel in vorm geperst. Om de conische vorm van de voet te bereiken, is het aluminium onderdeel zorgvuldig gevormd met behulp van expanderende en reducerende technieken om een ongebruikelijke en verassende vorm te verkrijgen. De houten hoezen zijn gemaakt bij Bjerrum Nielsen, een leverancier waar Bang & Olufsen al sinds 1949 mee samenwerkt vanwege hun gedeelde waardering van vakmanschap. Bovendien wordt elk stuk op het zicht geïnspecteerd om de beste kwaliteit te garanderen.

Bang & Olufsen’s toewijding tot duurzaamheid is ook van toepassing op de technologie want de luidspreker bevat Bang & Olufsen’s nieuwe vervangbare connectiviteitsmodule. Deze is vooraf voorzien van voldoende verwerkingskracht en connectiviteitstechnologie om de komende jaren nieuwe prestatie-updates en functies te ontvangen. Als de connectiviteits- en streamingtechnologie ooit verouderd raakt, kan de module worden vervangen door de nieuwste technologie-updates, waardoor de luidspreker nog steeds gebruikt kan worden door toekomstige generaties. De Beolab 28 is geïnspireerd op de iconische kolomvorm die wordt gebruikt bij de Beolab Penta, Beolab 6000 en Beolab 8000, die nog steeds worden onderhouden door Bang & Olufsen, hetgeen de toewijding van het bedrijf aan tijdloos design en ongeëvenaard geluid aantoont.

Bang & Olufsen Beolab 28: technische gegevens

De beolab 28 bestrijkt volgens de fabrikant een frequentiebereik van 27 Hz tot 23 kHz. Iedere driver heeft zijn eigen klasse D versterker. De tweeter krijgt maximaal 100 Watt, de drie middentoners elk 100 Watt en de woofer wordt aangestuurd door een versterker van 225 Watt. Het maximum sound pressure level (SPL) is 100 dB. De laagweergave gaat tot 94 dB.

Bang & Olufsen Beolab 28: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen uitvoeringen van de Beolab 28 in de uitvoeringen antraciet of bronskleurig aluminium. Dit wordt gecombineerd met luidsprekerhoezen van hoogwaardige gebreide stof of massief hout, geschikt voor elke interieuromgeving. De stoffen hoezen zijn verkrijgbaar in twee tinten: grijs en gemêleerd grijs. De houten deksels zijn verkrijgbaar in light oak, oak, roasted oak en walnut.

De stoffen versie van de Beolab 28 heeft een adviesprijs vanaf 9.750 euro. De Beolab 28 houten versie gaat vanaf 10.750 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE