NIEUWSSoulution

Soulution lanceert nieuwe 7-serie, te zien op HEM

Het in Zwitserland gevestigde audiobedrijf Soulution heeft de nieuwe 7-serie aangekondigd. De eerste twee producten zijn de 727 en 757, voorversterkers die meespelen aan de bovenkant van de markt. De nieuwe toestellen zullen debuteren op de komende High End audiobeurs in München.

Soulution 7-serie voorversterkers

Volgens het credo “niets toevoegen, niets weglaten” heeft Soulution zichzelf naar eigen zeggen uitgedaagd door de vraag te stellen “kunnen we minder toevoegen en minder weglaten in vergelijking met wat we al hebben bereikt?” De nieuwe Soulution 7-serie producten zijn van de grond af nieuw ontworpen en zijn volgens de ontwerpers duidelijk beter dan hun veelgeprezen voorgangers.

Soulution 727

De nieuwe voorversterker 727 heeft een ruisniveau dat 20 dB lager is dan van zijn voorganger. De bandbreedte is 20 MHz waardoor fasefouten in de audioband worden verminderd. De kanaalscheiding is verhoogd met 30 dB en vervorming is teruggebracht tot een niet meetbaar laag niveau.

Het resultaat is een breder en dieper geluidsbeeld met meer lucht rond instrumenten en artiesten. Een hogere resolutie combineert met een meer levensechte muzikaliteit. Er is nog meer gewicht en autoriteit in de laagweergave, terwijl de kleinste details met meer delicatesse worden opgelost, aldus Soulution.

Het ruisniveau van de volumeregeling kon aanzienlijk worden verminderd. De 727 heeft twee volumeregelaars aan boord. Een volumeregeling gemaakt van zeer nauwkeurige metaalfolieweerstanden voor de laagste geluidsniveaus en een andere volumeregeling met PGA's voor klikvrije volumeaanpassingen.

Een lage vervorming en ultra breedband klasse A eindtrap (20 MHz/– 3 dB, 1,5A) stelt de 727 voorversterker in staat om eindversterkers met gebruik van lange interconnects aan te sturen. Stabiele en ruisvrije voedingen zijn de sleutel voor een referentievoorversterker. De vereiste spanningen worden gegenereerd door een zeer efficiënte geschakelde voeding en snel schakelende DC / DC-regelaars, gevolgd door lokale lineaire regelaars met ultralage ruis.

Soulution 757

De 757 voorversterker onthult het volledige potentieel en de schoonheid van analoge platen met al hun subtiele klankvariaties, dynamiek, muzikaliteit en verfijning, en houdt het muzieksignaal onaangetast. Het reproduceren van muzikale details die levensecht zijn en het creëren van een driedimensionaal, ruimtelijk geluid om een echt en emotioneel luisterplezier te leveren. De Soulution 757 heeft een frequentiebereik dat loopt van 0 tot 2 Mhz (op niveau -3 dB) en een opgegeven S/R-verhouding van 180 dB tussen 20 Hz en 20 kHz. Dit betekent praktisch dat ruis niet waarneembaar en niet meetbaar is.

De nieuwe 757 voorversterker kan worden aangesloten op MC/MM-cartridges, op de optische cartridges van DS Audio en op directe tapekopuitgangen. Door de gebruiker te selecteren curves voor vinyl en voor tapekoppen zorgen voor perfecte afspeelinstellingen voor alle analoge platen.

De innovatieve ingangstrap verbetert de common mode rejection zonder afbreuk te doen aan de ruisprestaties en maakt het mogelijk om de afsluitimpedantie te optimaliseren met resistieve en capacitieve belastingen volgens de vereisten van het aangesloten element. Dit zorgt er volgens de ontwerpers voor dat er geen detail van het muzieksignaal verloren gaat bij de ingangen.

Voor een puur analoog afspeelsysteem kan de 757 deemphasis voorversterker op de eindversterkers worden aangesloten zonder dat er een voorversterker of volumeregeling tussen zit. De versterking (-60 dB tot +80 dB) is in stappen van 1 dB instelbaar op het gewenste niveau en de zeer snelle en ultrabreedband push pull klasse A eindtrap (20 MHz/– 3 dB, 1,5A). Net als de 727 is de 757 zeer goed in staat om eindversterkers aan te sturen met gebruik van lange interconnects.

Soulution op High End München

De Soulution 727 en 757 zijn te zien op de komende High End audiobeurs in München (E107, Atrium4.1), maar de productie zal pas starten in het vierde kwartaal van 2023.

De verkoopprijs voor de 727 is 55.000 euro en voor 9.500 euro extra plaatst Soulution een draaitafelingang. De verkoopprijs van de 757 is bepaald op 65.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE