NIEUWSMytek

Mytek lanceert voorversterker en streamer Brooklyn Bridge II Roon Core

Het in de VS gevestigde Mytek heeft de Brooklyn Bridge II Roon Core gelanceerd. Het apparaat is een combinatie van een Roon Core-server, netwerkstreamer, DA-converter en voorversterker met draaitafelingang en hoofdtelefoonversterker in één behuizing. Hiermee kunnen gebruikers het bekroonde muziekspelersysteem gebruiken zonder een complex netwerk op te zetten of meerdere apparaten te gebruiken. De gebruiker hoeft immers alleen een eindversterker en passieve luidsprekers of een set actieve luidsprekers toe te voegen.

Mytek Brooklyn Bridge II Roon Core

Mytek Audio heeft aangekondigd te zullen beginnen met de levering van de Brooklyn Bridge II Roon Core, een nieuwe alles-in-één high-end Roon Powered Streamer/DAC/Preamplifier. De Brooklyn Bridge II Roon Core vereenvoudigt de installatie van een op Roon gebaseerd systeem, waarbij alleen een internetverbinding, een Roon-abonnement en luidsprekers met versterkers nodig zijn. Het nieuwe apparaat kan ook gekocht worden gebundeld met de bijpassende eindversterker Mytek Brooklyn AMP+ om de luidsprekers van stroom te voorzien.

Wij hebben eerder de voorgangers van de nieuwe Brooklyn Bridge II en AMP+ bekeken. Lees daarom voor een indruk onze recensies over de Brooklyn Bridge en onze recensie over de Brooklyn Amp.

Gebruikers kunnen het systeem bedienen via een smartphone of tablet of het ingebouwde touchscreen in iPhone-stijl. De Brooklyn Bridge II kan worden geleverd in twee varianten, met 64 GB of met 4 TB interne muziekopslag. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige afwerking. De Brooklyn Bridge II Roon Core kan werken met alle gangbare streamingdiensten met hoge resolutie en internetradio ondersteund door Roon, zoals Tidal/Qobuz, en NAS-netwerkschijven.

De Brooklyn Bridge II Roon Core word gebouwd in Europa en het ontwerp voldoet volgens Mytek aan de hoogste kwaliteits- en prestatienormen. Het rekenwerk wordt uitgevoerd door een Intel i5-processor en het besturingssysteem is gebaseerd op Linux. De Intel i5 CPU biedt voldoende vermogen voor een naadloze werking van de Roon Core-server en maakt het beheer van grote muziekcollecties en het gebruik van meerdere zonestreams in een omgeving met meerdere kamers mogelijk.

De “Reference High Current, high transient” hoofdtelefoonversterker kan zowel asymmetrische als gebalanceerde hoofdtelefoons kan aansturen. Het apparaat bevat een fijn afgestelde volumeregeling met keuze uit analoge of digitale volumeregeling en stappen van 1 dB voor zowel hoofdtelefoonuitgangen als XLR- en RCA(-)-uitgangen.

De DA-converter van de Brooklyn Bridge II is gebouwd rondom een Mytek's eigen aangepaste implementatie van ESS Sabre ES9028Pro 8-kanaals chipset en kan PCM-gegevensstromen tot 32-bit/384 kHz omzetten in analoge signalen, evenals DSD256, DXD en MQA met een ingebouwde hardwaredecoder. Mytek heeft zijn eigen techniek genaamd Mytek HAT (Harmonic Audio Tuning) DAC-technologie geplaatst, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor het Mytek-vlaggenschip Empire Streamer. De geluidskarakteristieken van de DA-converter kunnen worden geschakeld tussen de hoogste precisie of een warmere geluidssignatuur.

Roon remote app op een smartphone/tablet wordt gebruikt om door muziek te bladeren en muziek af te spelen, terwijl de Mytek OS-app ook op elk smart device kan worden geopend om gemakkelijk de functionaliteit als via het aanraakscherm op het voorpaneel te kunnen gebruiken.

Zowel de DAC als de CPU worden gevoed door afzonderlijke lineaire voedingen en een grote, extra grote ringkerntransformator die automatisch wordt aangepast aan de lijnspanning.

Mytek is weliswaar een Amerikaanse fabrikant, maar het bedrijf heeft zijn productie verplaatst. De Brooklyn Bridge II Roon Core wordt, zoals alle Mytek-componenten, gemaakt in de EU, t.w. in Polen.

De prijs, die begint bij net geen 4.000 euro, is afhankelijk van de gekozen opties, waaronder de hoeveelheid opslaggeheugen.

MERK

EDITORS' CHOICE