NIEUWSMytek

Mytek Brooklyn Amp +: nieuwe klasse D versterker met snellere transistors

Het in New York in de VS gevestigde audiobedrijf Mytek heeft de Brooklyn Amp + uitgebracht, een tweekanaals klasse D eindversterker die twee keer 250 Watt aan acht Ohm kan leveren. De Brooklyn Amp + is de opvolger van de Brooklyn Amp en deze laatste is met pensioen gestuurd. We weten nog niet vanaf wanneer en voor welke prijs de Brooklyn Amp + van Mytek leverbaar zal zijn in de Benelux.

Mytek Brooklyn Amp +: klein kastje met spierballen

De nieuwe Brooklyn Amp + van het New Yorkse audionedrijf Mytek behoudt hetzelfde type geluid met dynamische en nauwkeurige transiënten en een gelijkmatige en uitgebreide frequentierespons, maar met veel minder vervorming op laag niveau en een schoner natuurlijk, analoog karakter met een dieper, groter geluidsbeeld, aldus de fabrikant op zijn website. De Brooklyn Amp + is voorzien van nieuwe snellere transistors, die de zogenaamde “switching dead time” verkorten tot nanoseconden en een snellere en hogere 650 kHz draagklok. Ze dragen allebei bij aan een sterk verbeterd detail op laag niveau en lagere vervorming. Bovendien is de frequentie van het uitgangsfilter tweevoudig verhoogd voor lichtere hoge tonen en om moeilijke belastingen beter aan te kunnen.

Het vorige model, de Brooklyn Amp, is uit productie genomen en vervangen door de nieuwe Brooklyn Amp +. Lees ook onze recensie over de Brooklyn Amp.

De Brooklyn Amp + wordt door de fabrikant aangeprezen als een referentieversterker met het kenmerkende Mytek-geluid, d.w.z. muzikaal, gedetailleerd en transparant. Het dubbele mono-ontwerp doorbreekt de geluidskwaliteit die hoort bij klasse D en bewijst dat goed uitgevoerde klasse D-circuits de beste klasse A kunnen uitdagen en geweldig klinken. De versterker is verpakt in een miniatuur 1/2 rackbehuizing en is klein genoeg om in een koffer te passen, maar toch krachtig om de grootste luidsprekersystemen aan te sturen. Het is ontworpen om te worden gebruikt als gewone stand-alone eindversterker of als aanvulling op Brooklyn DAC voor een compleet modern digitaal streaming- en vinylafspeelsysteem.

Mytek-ingenieurs met de hoofdontwerper, Michal Jurewicz, hebben naar eigen zeggen aangetoond dat een zorgvuldig uitgevoerde klasse D versterker kan klinken als triode met een prachtig middenbereik en diepte met behoud van diepe bas en snelle overgang en detail. Mytek uitgebreide expertise met DSD, technologie vergelijkbaar met digitale versterkers, werd gebruikt in dit project. Deze architectuur maakt het mogelijk om veel vermogen (250 Watt per kanaal aan acht Ohm, 300 Watt aan vier Ohm en 400 Watt aan twee Ohm) in een klein 1/2 rack-chassis te verpakken, klein en licht genoeg om in een koffer mee te nemen.

Mytek adverteert op zijn website met een dertig dagen niet-goed-geld-terug-garantie, die eindigt wanneer de eerste beoordelingen van de Brooklyn Amp + dit najaar worden gepubliceerd. We weten niet of deze garantie wereldwijd of alleen voor de VS geldt.

Voorts stelt Mytek dat bezitters van de bestaande Brooklyn Amp, het vorige model, hun apparaat kunnen upgraden naar de Brooklyn Amp + voor een bedrag van 500 dollar. Wie meer wil eten wordt uitgenodigd om de website van Mytek te bezoeken.

Mytek Brooklyn Amp +: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Hoeveel de eventuele upgrade van de bestaande Amp naar de nieuwe Amp + in de Benelux zou kosten, weten we ook nog niet.

MERK

EDITORS' CHOICE