NIEUWSMytek

Mytek Empire: een nieuw keizerrijk van streamers?

Sinan Kökbugur | 15 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Mytek

Het Amerikaanse audiobedrijf Mytek Audio heeft de Empire aangekondigd, een hoogwaardige DA-converter tevens streamer tevens voorversterker. De nieuwe Empire is het vlaggenschip van de Empire-productlijn die in de nabije toekomst verder zal worden uitgebouwd. Naar verluidt zullen de eerste exemplaren van de Empire aan het einde van dit jaar geleverd kunnen worden. 

Mytek Empire: DA-converter, streamer voorversterker

Met de lancering van de Empire lanceert Mytek Audio naar eigen zeggen de “totale” aanval in de high-performance audio arena. De nieuwe streamer is “Powered by RoonOS” en beschikt over een interne Roon Core die zowel de ultrahoge prestatie Empire als externe Roon-endpoints kan aansturen.

Verder is de Empire een dual mono volledig gebalanceerde differentiële analoge voorversterker met een ultrastille phono-trap voor zowel mc- als mm-elementen. Maar er is nog meer: een volledig gebalanceerde dual-mono hoofdtelefoonversterker die een hoge stroom kan leveren maakt deel uit van dit buitengewone pakket.

Hart en de ziel van dit state-of-the-art apparaat is de nieuwe Empire DAC, die de beste prestaties en muzikaal meest boeiende Mytek DAC ooit zou moeten zijn. Gebouwd rond twee ultra-high-performance ESS 9038PRO Sabre DAC-chipsets gekoppeld aan een dual-mono volledig gebalanceerde circuit, is de Empire in staat om muzieksignaal tot een resolutie van 32-bit/768 kHz PCM, DSD512 en MQA weer te geven, met een dynamisch bereik bereikt van meer dan 133 dB. Zowel de DAC- als de voorversterker-functies worden bestuurd door een gloednieuw MytekOS-platform, dat nieuwe functionaliteit biedt via eenvoudige software-upgrades die geleidelijk in de toekomst zullen worden vrijgegeven naarmate het platform vordert.

De Empire is een nieuwe productcategorie die state-of-the-art analoog ontwerp combineert met modern digitaal, wifi en een internetklaar besturingsplatform in één uitstekend klinkend, gebruiksvriendelijk en volledig functioneel apparaat. Het is gebaseerd op bijna drie decennia van bekroonde digitale audiotechniek en productie-ervaring in combinatie met toekomstgerichte softwaregestuurde producten. Dit is de allerbeste one-box oplossing voor zowel muziekliefhebbers als audiofielen, allemaal gehuisvest in een chassis dat gefreesd is uit een enkel blok aluminium van vliegtuigkwaliteit. Bovendien kan de Empire, als resultaat van zowel het modulaire hardware-ontwerp als het op software gebaseerde platform, volgens de fabrikant worden omschreven als toekomstbestendig.

De Empire streamer zal gezelschap krijgen van vergelijkbaar geconstrueerde Empire monoblock versterkers die gepland staan voor productie in de loop van het tweede kwartaal van 2021.

Mytek Empire DAC/Streamer/Pre-Amplifier: kenmerken 

  • Ingebouwde “Roon OS Powered” Streamer. Bediening via een touchscreen op het voorpaneel of Roon Remote op een smart device. Alle reguliere Roon-functionaliteit met toegang tot online streamingdiensten en lokale inhoud. De mogelijkheid om op alle eindpunten te spelen.
  • Dual-mono volledig gebalanceerd audiocircuit voor zowel DAC als analoge schakelingen. Drie extra grote lineaire voedingen voor digitale schakelingen, linker en rechter DAC en analoge schakelingen; Elk maakt gebruik van een afgeschermde, geluidsarme ringkerntransformator met automatische aanpassing voor AC-ingangsspanning (100-240VAC).
  • Zeven analoge voorversterker ingangen, waaronder een ultramoderne MM / MC nikkel transformator gebaseerde phono-trap, twee gebalanceerde analoge voorversterker ingangen elke ingang met instelbare ingangsgevoeligheid en twee onafhankelijk selecteerbare uitgangen (XLR en RCA).
  • Digitale ingangen: SPDIF, AES / EBU, Optisch, USB2, HDMI (2-kanaals), allemaal geschikt voor PCM DSD en MQA, Ethernet (RJ-45) en WiFi.
  • Interne opslag: 8 TB SSD. Accepteert verder alle externe USB 3-, USB C- en netwerkstations.
  • Het ingebouwde MytekOS DAC / Preamplifier Platform maakt toekomstige functionele upgrades en nieuwe DSP-functies voor de DAC / Preamplifier mogelijk gedurende de hele levenscyclus van het product.
  • Er zijn drie ontwikkelingsfasen voor de uitrol van de volledige functionaliteit:
  1. Bij verzending: Firmware V1.0: volledig functionele Roon OS Streamer met volledige DAC-outputweergave, volumeregeling.
  2. 2e kwartaal 2021: Firmware V2.0, zoals hierboven plus volledige voorversterkerfunctionaliteit (maakt functionaliteit mogelijk van reeds ingebouwde hardware)
  3. 4e kwartaal 2021: Firmware V3.0, zoals hierboven, plus ‘à la carte’ hi-res DSP-functies. Meer informatie over de details zal nog volgen.

 

Mytek Empire DAC/Streamer/Pre-amplifier: prijs en leveringsinformatie

De eerste exemplaren van de Empire Streamer zullen beschikbaar zijn in december 2020. De prijs van al dit moois is net geen 20.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE