NIEUWSKlipsch

Klipsch kondigt actieve luidsprekersets The Sevens en The Nines aan

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Klipsch heeft twee nieuwe luidsprekersets aangekondigd genaamd The Sevens en The Nines. Beide luidsprekersystemen zijn master/slave-systemen. Klipsch had al het model The Fives. The Sevens en The Nines zijn een maatje groter. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Klipsch The Sevens en The Nines

De nieuwe luidsprekersystemen The Sevens en The Nines van Klipsch zijn afgeleid van het eerdere en kleinere model The Fives (lees ook onze recensie over The Fives van Klipsch). The Sevens en The Nines hebben het hetzelfde functiepakket en verschillen alleen in afmeting en vermogen.

De rechterluidspreker heeft de verbindingselektronica en versterkers aan boord, voor beide kanalen. De linkerluidspreker is passief en krijgt muzieksignaal via een kabel die is verbonden met de rechterluidspreker. Overigens kan met een knopje op de achterkant van het actieve exemplaar bepaald worden welke luidspreker links en welke rechts moet weergeven. Dat kan handig zijn i.v.m. de afstand naar het dichtstbijzijnde stopcontact. Wie de laagweergave gebrekkig zou vinden, heeft de beschikking over een aansluiting voor een actieve subwoofer.

Muzieksignaal kan digitaal of analoog worden aangeleverd. Een HDMI-aansluiting met ondersteuning van HDMI-ARC is beschikbaar evenals een draaitafelingang met een ingebouwde phono-voortrap, die eventueel ook overbrugd kan worden. Muzieksignaal kan ook draadloos via Bluetooth worden aangeleverd.

Aan de bovenkant van het actieve exemplaar bevinden zich draaiknoppen voor volumeregeling en bronkeuze. Verdere bediening en afregeling gaat met de Klipsch Connect-app.

Zowel de The Nines als The Sevens hebben één inch titanium tweeter op Tractrix-hoorns. De eerste combineert dit met een geheel nieuwe acht inch lange slag composiet conuswoofer met hoge uitslag en 240 Watt aan totaal versterkervermogen en de laatste combineert 200 Watt en een 6,5-inch woofer met de hoorntweeter.

De kasten zijn afgewerkt met echt houtfineer en voelbare metalen schakelaars en knoppen die zijn ontworpen om de akoestiek en het klassieke ontwerp van Paul W. Klipsch te combineren met de nieuwste technologieën die vandaag gangbaar zijn.

De luidsprekers zijn naar verwachting vanaf eind december verkrijgbaar in Walnut en Black fineer. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE