NIEUWSKlipsch

Klipsch The Fives: actieve luidsprekers met HDMI-ingang

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Klipsch heeft een nieuwe actieve monitorluidspreker aangekondigd genaamd The Fives. The Fives worden aangeprezen als alternatief voor een soundbar. Een HDMI-aansluiting maakt koppeling met een televisie makkelijk, maar er zijn ook andere bedrade en draadloze mogelijkheden om muzieksignaal aan te leveren. Vanaf april 2020 zouden ze leverbaar moeten zijn. 

Klipsch The Fives: compacte actieve tweeweg monitorluidspreker

Het in de VS gevestigde Klipsch staat op het punt zijn zeer populaire Heritage Wireless-productlijn aan te vullen met The Fives, een set actieve tweewegmonitorluidsprekers. Het nieuwe master/slave-systeem kan draadloos of via een kabel muzieksignaal aangeleverd krijgen. Volgens Klipsch is een setje van The Fives een goed alternatief voor een soundbar, mede vanwege de aanwezigheid van een HDMI-aansluiting.

Sinds de inhuldiging drie jaar geleden van de modellen The One en The Three heeft het Klipsch Heritage Wireless-assortiment van draadloze luidsprekers grote populariteit verworven. The Fives zijn volgens Klipsch een logische aanvulling op de Heritage Wireless-productlijn, zoals ook The Sixes, een tweeweg systeem van actieve monitorluidsprekers. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn The Fives compacter dan The Sixes, en ongetwijfeld ook een beetje minder ambitieus op het gebied van geluidsweergave, maar dit belet uiteraard niet dat ze een tweeter kunnen opnemen met de Tractrix-vlag, het embleem van het merk.

Het is echter aan de verbindingszijde dat de belangrijkste verbetering van deze luidsprekers te vinden is. De gebruiker kan muziek via bluetooth aanleveren, maar er zijn ook een tweetal cinch-ingangen (1 x lijnniveau, 1 x draaitafelniveau). Verder is er een optische ingang, een USB Type-B poort voor aansluiting op een computer en ten slotte een HDMI ARC-ingang waarmee de luidsprekers eenvoudig aan een tv kunnen worden gekoppeld. De gebruiker heeft dan ook een aan/uit-synchronisatie en volumeregeling via de afstandsbediening van de tv. Dat is toch handig voor wie liever een “echte” stereo-installatie heeft om het geluid van de tv te verbeteren in plaats van een soundbar. En het voordeel van twee losse luidsprekers is dat ze verder uit elkaar kunnen worden geplaatst en om die reden al snel een breder stereobeeld kunnen bieden dan een willekeurige soundbar.

Klipsch The Fives: prijs en leveringsinformatie

The Fives van Klipsch zijn beschikbaar in april 2020 tegen een prijs die nog niet is aangekondigd.

MERK

EDITORS' CHOICE