Bowers & Wilkins lanceert McLaren editie van draadloze ANC hoofdtelefoon Px8

Audiomerk Bowers & Wilkins heeft samen met McLaren Automotive, de Britse maker van luxe supercars, een McLaren Edition geïntroduceerd van het bestaande hoofdtelefoonmodel Px8. De Px8 McLaren Edition bouwt voort op de normbepalende geluidskwaliteit van de nieuwe Px8. Het ontwerp is een eerbetoon aan de samenwerking met de supercar fabrikant, welke tot bijzondere innovaties op het gebied van geluidsweergave in de auto heeft geleid.

Bowers & Wilkins Px8 McLaren

De Px8 McLaren komt niet uit de lucht vallen. Bowers & Wilkins is al sinds 2015 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hoogwaardige audiosystemen in de supercars en hypercars van McLaren. Bowers & Wilkins heeft het audiosysteem in de McLaren Artura, de eerste in serie geproduceerde hybride supercar van McLaren, in nauwe samenwerking met de ontwerp- en engineering teams van McLaren ontworpen en geoptimaliseerd. Net als eerdere McLaren-modellen is de Artura voorzien van de allernieuwste luidsprekertechnologieën. Deze zijn ontwikkeld in Southwater waar het R&D-team van Bowers & Wilkins sinds 2019 is gevestigd. Dit allemaal slechts op een kleine 50 km van het internationale hoofdkantoor van McLaren, gelegen in het Engelse Surrey waar McLaren zijn supercars en hypercars met de hand bouwt.

De Px8 is eind september op de markt gekomen. Lees ook onze recensie over de Px8 van Bowers & WilkinsBowers & Wilkins heeft eerder een speciale James Bond editie van de Px8 uitgebracht. Nu is er dus ook een speciale McLaren editie uitgekomen.

De nieuwe Px8 McLaren Edition past wel bij de jarenlange samenwerking van Bowers & Wilkins en McLaren. De nieuwe versie van de bestaande hoofdtelefoon is afgewerkt in Galvanic Grey met Papaya Orange-accenten. Deze keuze is gemaakt omdat de McLaren oprichter, Bruce McLaren, de Papaya oranje kleur  voor een van zijn eerste race auto's gebruikte. De Px8 McLaren Edition hoofdtelefoon combineert de passie van McLaren voor technische en prestatiegerichte esthetiek met de draadloze geluidskwaliteit die synoniem is met Bowers & Wilkins, aldus de persverklaring van het bedrijf.

Het hart van de McLaren Edition Px8 wordt gevormd door de geheel nieuwe, speciaal ontwikkelde veertig millimeter Carbon Cone drivers. Ze zijn gebaseerd op de technologie die ook wordt gebruikt in de referentie luidsprekers van Bowers & Wilkins en leveren een hoge detaillering, resolutie en ruimtelijkheid. De Carbon Cone drivers zijn zorgvuldig onder de juiste hoek in de oorschelpen van de Px8 McLaren Edition geplaatst. Zo ontstaat een constante afstand ten opzichte van de oren van de luisteraar vanaf elk punt op het oppervlak van elke driver, voor een meer meeslepend en zeer nauwkeurig geluid. Dit resulteert tot een draadloze hoofdtelefoon met de beste geluidskwaliteit van Bowers & Wilkins ooit.

De hoofdbeugel is gemaakt van aluminium en de oorkussens zijn bekleed met echt leer.

Bowers & Wilkins Px8 McLaren: geluid met hoge resolutie en noise-cancelling

De aptX Adaptive draadloze technologie van Qualcomm die de best mogelijke geluidskwaliteit van compatibele telefoons, tablets en computers garandeert, is ook toegepast in de Px8. Ook USB-C en 3,5 mm analoge kabelverbindingen worden ondersteund. Beide types kabel zitten in de bijpassende etui die bij het product wordt geleverd.

De Px8 combineert zijn ultra-high-performance driver configuratie met de krachtige door Bowers & Wilkins ontwikkelde DSP (Digital Signal Processing). Hierdoor kan geluid van toonaangevende streamingdiensten in 24 bits met hoge resolutie geluisterd worden. De Px8 is uitgerust met de geoptimaliseerde noise-cancelling technologie van Bowers & Wilkins om ongewenste geluiden buiten te houden, naar eigen zeggen zonder concessies te doen aan de muzikaliteit. Zes high-performance microfoons werken samen voor de beste resultaten. Twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee bieden uitstekende verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking.

Ook de Px8 McLaren Edition werkt met de onlangs vernieuwde Bowers & Wilkins Music-app. Hiermee kun je als gebruiker je muziek rechtstreeks van je mobiele apparaat naar je hoofdtelefoon streamen, waarbij Deezer, Qobuz en Tidal allemaal worden ondersteund.

Via de Music-app verbind je de Px8 gemakkelijk met een mobiel apparaat, stel je het geluid nauwkeurig af via de instelbare EQ en configureer je jouw favoriete modus voor noise-cancelling. Bovendien monitor je met de app het batterijniveau van de Px8.

Volgens de makers van de Px8 McLaren heeft de hoofdtelefoon een accuduur van dertig uur met ANC ingeschakeld. Het volledig opladen van de accu kost circa twee uur. Wie haast heeft kan met een kwartier opladen zeven uur muziekplezier in de accu van de hoofdtelefoon stoppen.

De nieuwe Px8 McLaren Edition is verkrijgbaar voor net geen 800 euro. Een opberg- en transportdoos met daarop het logo van McLaren wordt meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE