Bowers & Wilkins Px8: vernieuwde draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

Het Engelse audiomerk Bowers & Wilkins (B&W) heeft de Px8 gelanceerd, een draadloze over-ear hoofdtelefoon die naar eigen zeggen vol zit met nieuwe techniek. De Bowers & Wilkins Px8: Carbon Cone drivers

De nieuwe Px8 van B&W bouwt voort op de lovende kritieken voor het eerdere model Px7 S2 die nog niet zolang geleden op de markt is gekomen (lees ook onze recensie over de Px7 S2 van B&W). Met de Px8 zet B&W volgens de ontwerpers een nieuwe referentiestandaard voor geluid, bouw en afwerking voor draadloze hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking.

Het hart van de Px8 wordt gevormd door hetzelfde draadloze platform als in de Px7 S2. In de Px8 worden de prestaties naar een nog hoger niveau van detail, resolutie en ruimtelijkheid getild. Dit dankzij volledig nieuwe Carbon Cone drivers van veertig millimeter.

Deze drivers zijn geĆÆnspireerd op de Carbon Dome drive units die worden gebruikt in de succesvolle 700 Series luidsprekers van B&W. Ze leveren de nieuwe Carbon Cones drivers van de Px8 een ongeĆ«venaarde combinatie van ultrasnelle respons en uitzonderlijk lage vervorming in het hele frequentiebereik. Het resultaat is een resolutie, detail en timing die de hoge standaard van de Px7 S2 overtreft en zorgt voor een nog boeiender en natuurlijkere muzikale prestatie. Het staat in zijn geheel dichter bij de ware klank zoals de artiest het bedoeld heeft.

Net als bij de Px7 S2 zijn de Carbon Cone-drivers in de Px8 gekanteld in elke oorschelp. Dit helpt om een consistente afstand ten opzichte van het oor van de luisteraar te garanderen. Zodat vanaf elk punt van het oppervlak van elke driver een nauwkeurig geluidsbeeld wordt gecreƫerd. Het resultaat is de beste geluidskwaliteit die B&W ooit heeft geleverd met een draadloze hoofdtelefoon, aldus de persverklaring van het bedrijf.

Bowers & Wilkins Px8: ontwerp van hoofdband en oorschelpen

Het ontwerp van de Px8 is volgens de ontwerpers net zo inspirerend als de geluidskwaliteit. De Px8 is verkrijgbaar in twee afwerkingen, zwart leer of bruin leer, en heeft een armstructuur van gegoten aluminium die verwijst naar de kenmerkende ontwerptaal van B&W, plus een diamantgeslepen heldere rand op elke logoplaat. De oorschelpen, schuimrubberen kussens en hoofdband zijn afgewerkt met zacht, luxueus nappaleer voor een ultiem premium gevoel.

Samen zorgen deze ontwerp- en materiaalkeuzes ervoor dat de Px8 de positie van B&W als premium audiomerk als geen ander in de categorie bevestigt.

Bowers & Wilkins Px8: hi-res audio

Net als bij de Px7 S2 maakt de Px8 gebruik van Qualcomm's aptX Adaptive draadloze technologie om de best mogelijke geluidskwaliteit van compatibele telefoons, tablets en computers te garanderen. USB-C en 3,5 millimeter analoge kabelverbindingen worden ook ondersteund, met beide kabeltypes inbegrepen in de draagtas die bij het product wordt geleverd. Bij zowel draadloos en bekabeld gebruik presteert de Px8 door de high-performance drive unit configuratie en het krachtige DSP (Digital Signal Processing) in 24-bit hoge resolutie geluidskwaliteit.

Bowers & Wilkins Px8: demp het lawaai, niet de muziek

De Px8 gebruikt dezelfde door B&W ontwikkelde ruisonderdrukking technologie als de Px7 S2, om ongewenst geluid effectief te onderdrukken, zonder dat dit ten koste gaat van de muzikaliteit.

Zes hoogwaardige microfoons werken samen om de beste resultaten te leveren: twee meten de output van elke drive unit, twee reageren op omgevingsgeluid van de buitenwereld en twee zorgen voor een uitstekende spraakhelderheid met verbeterde ruisonderdrukking.

Net als bij de Px7 S2 zijn de prestaties van het systeem verder verbeterd door de twee externe microfoons dichter bij elkaar te plaatsen, de hoek van elke microfoon aan te passen om de stemopname te verbeteren en de positie van de tweede microfoon te wijzigen om interferentie met windruis te verminderen.

Bowers & Wilkins Px8: bediening en ondersteuning van streaming-diensten

Met de lancering van de Px8 zal de B&W Music App een belangrijke upgrade ondergaan. Px8 eigenaars kunnen met de Music App hun gekozen muziek rechtstreeks van hun mobiel apparaat naar de hoofdtelefoon streamen, waarbij Deezer, Qobuz en Tidal worden ondersteund. Dezelfde functionaliteit zal worden uitgerold voor bezitters van een Px7 S2 hoofdtelefoon. Een voordeel van deze functie is een naadloze transitie van thuis en onderweg (bijvoorbeeld via een Zeppelin of een paar Formation Duo stereoluidsprekers) en luisteren op een mobiel apparaat met een paar Px8 of Px7 S2 hoofdtelefoons.

Net als voorheen vereenvoudigt de Music App het aansluiten van de Px8 op een mobiel apparaat, ondersteunt de finetuning van het geluid via instelbare EQ, en stelt eigenaren in staat om de noise-cancelling modus aan te passen of uit te zetten.

Fysieke bediening op elke oorschelp is ook aanwezig, voor volledige controle zonder de Music App. Ook is het mogelijk om de spraakassistent van de telefoon te starten met Ć©Ć©n druk op de knop.

Met een batterijduur van dertig uur kan de Px8 meer dan een hele dag afspelen op slechts Ć©Ć©n lading. Een snelle oplaadbeurt van 15 minuten is voldoende voor zeven uur extra luistertijd.

Bowers & Wilkins Px8: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Px8 is vanaf vandaag verkrijgbaar via

MERK

EDITORS' CHOICE