NIEUWSSony

De Sony Soundbar HT-A3000 ondersteunt 360 Spatial Sound Mapping

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Het Japanse Sony introduceert de HT-A3000 soundbar die is afgestemd op een breed scala aan gebruikers. De soundbar kan volgens de fabrikant een indrukwekkend ruimtelijk 360 graden geluid produceren.

Sony Soundbar HT-A3000

De HT-A3000 is lid van dezelfde reeks als de HT-A7000 en HT-A5000 en beschikt over 3.1-kanalen, drie voorluidsprekers – inclusief een speciale middenluidspreker voor heldere dialogen – en een ingebouwde dubbele subwoofer voor weergave van lage tonen. Met de Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround creëert de HT-A3000 virtueel surroundgeluid dat uit alle richtingen komt. Hierdoor kunnen luisteraars genieten van Dolby Atmos en DTS:X. De HT-A3000 ondersteunt Sony's 360 Spatial Sound Mapping-technologie in combinatie met Sony's SA-RS5 of SA-RS3S2 draadloze achterluidsprekers.

Met 360 Spatial Sound Mapping-technologie kunnen luisteraars het geluid vanuit alle richtingen en verschillende afstanden ervaren. Sound Field Optimization maakt gebruik van ingebouwde microfoons om de relatieve hoogte en positie van de soundbar en achterluidsprekers te bepalen. Op basis van deze informatie worden vervolgens volgens de verklaring van Sony verschillende fantoomluidsprekers gegenereerd door de geluidsgolven te synthetiseren. Hierdoor ontstaat een verregaande, ruimtelijke klank die de hele ruimte vult en alle luisteraars bereikt. Met een optionele draadloze subwoofer voor de lage frequenties levert het systeem een nog rijker en krachtiger geluid. Er zijn twee modellen subwoofers beschikbaar, die zorgen voor een diepere bas, helderdere stemmen en een hogere getrouwheid voor alle soorten audio-inhoud.

Om home entertainment naar een nieuw niveau te tillen, kan de HT-A3000 worden aangesloten op de SA-RS5 draadloze achterluidsprekers, die een breder surround-geluid produceren met een totaal vermogen van 180 Watt. Met hun opwaarts gerichte luidsprekers laat de SA-RS5 met ingebouwde batterij je 360 graden geluid ervaren. Een andere optie zijn de draadloze achterspeakers SA-RS3S met een totaal vermogen van 100 Watt. De thuisbioscoopervaring wordt verbeterd wanneer de HT-A3000 is aangesloten op een compatibele Bravia XR-tv via Acoustic Center Sync. Met Acoustic Center Sync zijn de soundbar en de Bravia XR de middenluidsprekers van het home entertainment-systeem. Actie en geluid zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, zodat de kijker zich volledig kan onderdompelen in de actie. Je hoort de dialogen zelfs vanaf de exacte plek, aldus Sony.

Met de HT-A3000 kan ook van muziek worden genoten. Met 360 Reality Audio kunnen spannende liveconcerten of studiosessies op een nieuwe manier worden ervaren. Muziektracks in 360 Reality Audio kunnen ook worden afgespeeld vanaf Amazon Music HD, nugs.net en TIDAL. Met de HT-A3000 hebben gebruikers natuurlijk toegang tot gangbare muziekdiensten zoals Spotify en kunnen ze hun favoriete albums en afspeellijsten streamen via Chromecast, Spotify Connect of Apple AirPlay 2. Ook stream je muziek vanaf je smartphone via Bluetooth of gebruik je de ingebouwde Wi-Fi om muziek over te zetten vanaf je eigen apparaten.

De soundbar is compatibel met apparaten met Google Assistent en ingebouwde Chromecast en apparaten met Amazon Alexa. Gebruikers hoeven alleen de HT-A3000 aan hun luidsprekergroep toe te voegen via de Google Home-app.

De Sony HT-A3000 is gemakkelijk te verbinden met een televisie via HDMI eARC. Er is ook een optische aansluiting beschikbaar.

Sony Soundbar HT-A3000: prijs en leveringsinformatie

De HT-A3000 heeft een adviesprijs van 700 euro.


EDITORS' CHOICE