NIEUWSVPI

De VPI Avenger Direct is een hoogwaardige direct-drive draaitafel

De Amerikaanse draaitafelfabrikant VPI heeft de Avenger Direct gelanceerd. De nieuwe Avenger Direct van VPI combineert de direct-drive-technologie van het bedrijf uit New Jersey met een chassis uit de bestaande Avenger-productlijn om een nauwkeurige, veelzijdige, hoogwaardige draaitafel te creëren. De nieuwe Avenger Direct was al te zien op de High End München 2022 en naar verwachting zal hij binnenkort in de winkel staan.

VPI Avenger Direct: zware direct-drive draaitafel

De Avenger Direct van het in de VS gevestigde VPI Industries heeft een combinatie van technieken aan boord om aldus een gebruiksvriendelijke draaitafel te creëren op referentieniveau. Het direct-drive systeem is hetzelfde als dat gebruikt in het model VPI HW-40 Anniversary. De gebruiker kan kiezen tussen 33? en 45 rondjes per minuut. Het zwaar uitgevoerde chassis van de Avenger Direct bestaat uit drie lagen gebonden acryl / aluminium / acryl, met dempingsmateriaal tussen de lagen, opgesloten door drie isolerende stalen hoekstijlen, drie bouten en een massief lagersamenstel op de pneumatische ophangvoeten van VPI's Titan draaitafel. Bovendien kunnen die hoekstijlen maximaal twee extra toonarmen bevatten en hebben ze verstelbare machinaal bewerkte knoppen waarmee de gebruiker snel de hoogte kan verstellen om de draaitafel waterpas te zetten.

De Avenger Direct wordt geleverd met een VPI Fatboy-gimbal toonarm bedraad met Nordost-referentiekabel. De motorloop wordt elektronisch bewaakt en beschikt over zelfcorrigerende snelheidsbewaking. In combinatie met de VTA-kalibratieprecisie van de Fatboy toonarm, is de installatie en afstelling volgens de fabrikant eenvoudiger dan ooit.

Volledig verstelbare armborden zijn gemaakt van 5/8-inch 6061 aluminium voor stijfheid en aarding en het aluminium draaiplateau weegt 11 kilogram. De Avenger Direct meet 55,9 cm x 43,2 cm x 25,4 cm en weegt in totaal 27 kilogram. Het opgegeven motorkoppel is 2,68 Nm/sec.

VPI Avenger Direct: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer en voor welke prijs de VPI Avenger Direct in de Benelux kan worden geleverd. VPI geeft vijf jaar garantie.

MERK

EDITORS' CHOICE