NIEUWSVPI

VPI lanceert draaitafel HW-40 vanwege veertigjarig jubileum

Sinan Kökbugur | 10 december 2018 | Fotografie Fabrikant | VPI

De Amerikaanse draaitafelbouwer VPI bestaat dit jaar veertig jaar en heeft vanwege het jubileum de HW-40 uitgebracht. De HW-40 is een direct-drive draaitafel en VPI heeft veel aandacht aan het ontwerp van de motor besteed. Om het exclusieve karakter van de HW-40 te benadrukken zullen slechts 400 exemplaren worden gebouwd.

VPI HW-40: exclusieve direct-drive draaitafel vanwege veertigjarig jubileum

Het in de plaats Cliffwood in de staat New Jersey in de VS gevestigde VPI Industries bouwt uitsluitend draaitafels en gerelateerde accessoires. Het bedrijf is in 1978 begonnen en bestaat dit jaar dus veertig jaar. Om het jubileum luister bij te zetten heeft het bedrijf de HW-40 gelanceerd, een direct-drive draaitafel waarbij VPI veel aandacht heeft besteed aan het ontwerp van de motor

Naar eigen zeggen is de HW-40 een eerbetoon aan veertig jaar ervaring met ontwikkeling en het streven naar technische uitmuntendheid van de draaitafels van VPI. Vijftig jaar geleden begon de oprichter van VPI, Harry Weisfeld, met het maken van aanvullende componenten voor zijn audiofiele hobby. Met een achtergrond in elektrotechniek was hij altijd gefascineerd door direct-drive draaitafels en hoe hij accessoires kon maken om ze te verbeteren. Dit leidde tot de oprichting van VPI en de ontwikkeling en productie van een reeks prijswinnende draaitafels die over de hele wereld worden verkocht.

De HW-40 is uitgerust met VPI's oorspronkelijke motorontwerp met directe aandrijving, aangevuld met de nieuwste motion control circuits en antivibratie- en isolatietechnologie. De HW-40 is een verbluffende platenspeler die doet denken aan de originele VPI-ontwerpen en bouwt voort op zijn erfgoed om een opmerkelijke verbetering van de muzikale prestaties te leveren in vergelijking met de draaitafels van 1978, aldus VPI.

VPI HW-40: motor met directe aandrijving

De spoelen van de motor van de HW-40 zijn gemaakt van massief koperdraad ingebed in een composietstructuur. Het uiteindelijke resultaat is een uiterst nauwkeurige motor met een hoog rendement. De motor heeft een hoog koppel, uitstekende koeling en een vrijwel optimale interactie met elektromagnetische geleiders in het magnetische rotorcircuit. Dit geeft een gemakkelijk te besturen, stille krachtige next-generation direct-drive motor.

De motor van de HW-40 heeft een unieke ijzerloze spoelsamenstelling en vermijdt het gebruik van magnetische materialen. Gecombineerd met een overlappende V-vormige spoelconstructie, elimineert de HW-40-motor de tandvorming in de motoromloop die gepaard gaat met traditionele direct-drive motoren. Het systeem behaalt een efficiëntie van 93% en een koppel van 2.68 Nm/sec. Het draaiplateau, dat circa 11,5 kilogram weegt, is in ongeveer één seconde vanuit stilstand op volle snelheid. De gebruiker kan met een knopje kiezen voor 33 of 45 rondjes per minuut.

VPI HW-40: inclusief arm en scharnierende stofkap:

De HW-40 wordt geleverd met een afneembare scharnierende stofkap. Een 3D-geprinte arm van twaalf inch type JMW-12- Fatboy Gimbal is voorgemonteerd.

VPI HW-40: prijs en leveringsinformatie

VPI zal slechts 400 exemplaren van de HW-40 maken. We weten niet of de draaitafel naar Nederland zal komen en voor welke prijs. In de VS zal de HW-40 voor een bedrag van 15.000 dollar van eigenaar wisselen. Een Nederlandse belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE