NIEUWSSony

Sony lanceert nieuwe draagbare muziekspelers NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2

Sinan Kökbugur | 09 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | Sony

Het Japanse Sony heeft een tweetal nieuwe draagbare muziekspelers gelanceerd die naar eigen zeggen alles uit de kast trekken voor een hoogwaardige weergave uit een apparaat dat in een jaszak moet passen. De NW-WM1ZM2, het nieuwe vlaggenschip van de vloot van draagbare muziekspelers, heeft een behuizing die is gefreesd uit een blok koper en vervolgens verguld. De NW-WM1AM2 is gefreesd uit een blok aluminium. Beide toestellen draaien op Android, hebben wifi-connectiviteit en komen naar verwachting op de markt in april 2022. 

Sony Walkman NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2

Het Japanse Sony was ruim veertig jaar geleden de eerste audiofabrikant die een muziekspeler op de markt bracht die in een jaszak of handtas paste. Het apparaat werd Walkman genoemd en was in feite een kleine cassettespeler met een hoofdtelefoonaansluiting. De Walkman werd een doorslaand succes en de merknaam Walkman stond synoniem voor draagbaar geluid. Iedereen sprak over een Walkman, waarmee soms ook draagbare cassettespelers van andere fabrikanten werden aangeduid (hoewel die dus het etiket Walkman niet mochten dragen). Hoewel cassettebandjes nog steeds worden verkocht, is het cassettebandje als massamedium naar de achtergrond verdwenen. Dankzij digitale techniek kan immers een duizendvoud aan muziekalbums in een klein apparaat worden gestopt. En Sony noemt die apparaten nog steeds Walkman.

De nieuwe Walkman NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2 uit Sony's Signature-serie bieden hoogwaardige materialen en componenten, evenals een hoogwaardig ruisvrij geluid. Uitgerust met Android- en Wi-Fi-compatibiliteit, kunnen beide modellen downloaden en streamen.

De NW-WM1AM2 is het goedkoopste model van de twee en dompelt volgens Sony luisteraars onder in adembenemend geluid met een voller, natuurlijker en breder geluidsveld dan het vorige model. Beide spelers zijn voorzien van wifi-connectiviteit, zodat de gebruiker naar believen muziek kan downloaden en streamen. Zo brengen ze luisterplezier naar een nieuw niveau.

De nieuwe NW-WM1ZM2 is de opvolger van de in 2016 gelanceerde NW-WM1Z (lees onze recensie over de Sony NW-WM1Z). Het chassis van de nieuwe NW-WM1ZM2 is net als zijn voorganger gemaakt van verguld, zuurstofvrij koper met een zuiverheid van 99,99% (4N). Dit zorgt voor een stabielere digitale massaverbinding. De NW-WM1AM2 heeft een frame van aluminiumlegering dat volgens de ontwerpers de behuizing extreem robuust maakt en beschermt tegen elektrische ruis en andere interferentie.

De NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2 zorgen voor geluidskwaliteit dankzij S-Master HX digitale versterkertechnologie, speciaal ontwikkeld voor Walkman-spelers. Geïnspireerd door de muziekspeler DMP-Z1 hebben de Walkman-modellen een nog betere stroomvoorziening dan hun respectievelijke voorgangers, zowel in het analoge als in het digitale gedeelte.

Bovendien zijn de NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2 uitgerust met stabiele opslagcondensatoren, meerdere FT CAP3-condensatoren (hoge polymeercondensator) en een hoge capaciteit, lage weerstand hoge polymeercondensator. Net als de veelgeprezen DMP-Z1 gebruikt Sony een speciaal geoptimaliseerde Kimber-kabel om de versterker aan te sluiten op de gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting van de NW-WM1ZM2.

Beide Walkman-modellen hebben een gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang. De NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2 zijn uitgerust met Android 11. Gebruikers hebben rechtstreeks toegang tot hun favoriete streaming- en downloadservices, of ze kunnen hun Walkman aansluiten op een pc om nummers en afspeellijsten uit hun eigen muziekcollecties op de speler te laden en te genieten van een uitstekende weergavekwaliteit.

Het display is op beide muziekspelers vergroot tot 5,0 inch (12,7 cm). Het responsieve touchscreen is geüpgraded naar HD (High Definition) om de gebruikerservaring te optimaliseren. Bovendien kunnen gebruikers de schermen op het startscherm van de Walkman aanpassen aan hun behoeften. Zodat het mobiele luisterplezier nooit eindigt, bieden de twee premium modellen tot 40 uur ononderbroken muziekweergave in High-Resolution Audio-kwaliteit (FLAC 96 kHz).

Beide modellen zijn uitgerust met een USB Type-C-poort, die de overdracht van muziekbestanden en eenvoudige aansluiting op een groot aantal verschillende apparaten mogelijk maakt. De NW-WM1ZM2 biedt 256 GB intern geheugen en een microSD-slot om de opslag uit te breiden. De NW-WM1AM2 heeft 128 GB interne opslag en een microSD-slot.

Sony Walkman NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting kunnen de nieuwe Walkmans vanaf april 2022 worden geleverd. Wij hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op diverse Duitstalige websites zagen wij onderstaande prijzen genoteerd staan.

Sony NW-WM1ZM2:  3.699 euro
Sony NW-WM1AM2:  1.399 euro


EDITORS' CHOICE