NIEUWS

NAD Masters Series M23: krachtige tweekanaals eindversterker voorzien van Purifi Eigentakt

Audiomerk NAD heeft een nieuwe tweekanaals eindversterker gelanceerd genaamd M23. De M23, voluit genaamd M23 Hybrid Digital stereo-eindversterker, is voorzien van Purifi Eigentakt versterkingstechnologie die voor het eerst werd geïntroduceerd in de M33 BluOS Streaming Amplifier. De twee kanalen van de M23 kunnen ook worden gebrugd zodat een zeer krachtige mono eindversterker ontstaat.

NAD Masters Series M23: tweekanaals eindversterker

NAD zet vol in op het gebruik van de technologie van Purifi Eigentakt, die eerder werd geïntroduceerd in de M33 BluOS Streaming Amplifier (lees ook onze recensie over de NAD M33 BluOS Streaming Amplifier). Volgens NAD is de techniek van Purifi Eigentakt een unieke versterkerinnovatie die de komende jaren het toppunt van vermogen en prestaties in de categorie zal bepalen. Voortzettende de lange traditie van NAD in het identificeren en ontwikkelen van geavanceerde versterkingstechnologie, elimineert Eigentakt bijna alle harmonische en intermodulatievervorming en ruis, terwijl de belastinginvariante frequentierespons zelfs de meest veeleisende luidsprekers tot hun hoogste prestaties kan brengen. Eigentakt is ontwikkeld door Purifi en wordt in licentie door NAD gebruikt.

Cas Oostvogel, productmanager van NAD, verklaart als volgt: “Het sonische karakter van de M23 wordt versterkt in het verhaal dat wordt verteld door de cijfers. Dit is een verbazingwekkend krachtige en transparante versterker die nieuwe niveaus van verfijning en dynamiek op elk niveau brengt en een nieuwe maatstaf vormt voor prestaties en waarde in zijn categorie.”

NAD M23 Masters Series M23: flexibele versterker met Purifi Eigentakt

Net als de vorige generaties NAD Hybrid Digital-technologie, maar in tegenstelling tot de meeste klasse D versterkerontwerpen, biedt de M23 een minimum van 200 Watt per kanaal met verbazingwekkende reserves aan dynamisch vermogen bij lagere impedanties. De M23 is in staat tot meer dan 260 Watt dynamisch vermogen per kanaal aan acht Ohm en meer dan 520 Watt aan vier Ohm. De M23 kan elke luidspreker moeiteloos aansturen naar live prestatieniveaus met verbazingwekkende efficiëntie en een laag stroomverbruik.

In gebrugde modus kan een enkele M23 700 Watt aan acht Ohm leveren. De M23 kan als aanvulling op de M33 BluOS streamingversterker worden gebruikt zodat een systeem van 2 x 700 Watt wordt gecreëerd. Dankzij de geavanceerde Purifi Eigentakt versterkertechnologie kost al dit vermogen veel minder dan bij traditionele technologie, terwijl het betere prestaties levert.

Het is gemakkelijk om versterkers te vinden die op een of twee gebieden kunnen uitblinken. De M23 Hybrid Digital stereo eindversterker met de Eigentakt versterkingstechnologie biedt bijna onmeetbare vervorming, ultrahoge dempingsfactor en onvoorwaardelijke stabiliteit bij elke luidspreker. De M23 laat ouderwetse en energieverslindende lineaire voedingen en klasse AB uitgangstrappen achter zich en beschikt over beproefde schakelende voedingen en klasse D uitgangstrappen die zeer lineair zijn over een brede bandbreedte en consistente prestaties leveren bij alle luidsprekerbelastingen. Met een strak, gedetailleerd geluid, verbluffende controle en transparantie is de M23 een stereo eindversterker die echt de barrières voor geluid van audiofiele kwaliteit doorbreekt, aldus de persverklaring van NAD.

Flexibiliteit is een ander sterk punt van de M23. De M23 heeft een cinch-ingang en XLR-ingang. Verder is er de eerder genoemde bridge-modus, drie selecteerbare versterkingsniveaus, 12 Volt-trigger en automatische detectie van ingangsignaal.

De M23 is voorzien van een aluminium behuizing. Stijve panelen met magnetische iso-puntvoeten zorgen voor een solide basis voor de meerlaagse printplaten en ingewikkelde interne constructie. “De M23 is een volledig moderne en frisse kijk op de traditionele stereoversterker, met een combinatie van functies, prestaties en waar voor uw geld die u nergens anders vindt,” aldus NAD.

NAD M23 Masters Series M23: belangrijkste kenmerken 

 • Purifi Eigentakt versterkertechnologie
 • Continu uitgangsvermogen: 2 x 200 Watt bij 8 Ohm, 2 x 380 Watt in 4 Ohm
 • Dynamisch uitgangsvermogen: 2 x 260 Watt bij 8 Ohm, 2 x 520 Watt in 4 Ohm
 • Gebrugd uitgangsvermogen: 700 Watt mono continu in 8 Ohm
 • Frequentiebereik (1 Watt in 8 Ohm): 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,06 dB)
 • S/R-verhouding (1 Watt in 8 Ohm): groter dan 101,7 dB
 • S/R-verhouding (200 Watt in 8 Ohm): groter dan 127 dB
 • Dempingfactor: groter dan 800 (8 Ohm, 20 Hz tot 6,5 kHz)
 • Vrijwel onmeetbare ruis, harmonische vervorming, intermodulatievervorming
 • Brede, vlakke frequentierespons bij elke luidsprekerbelasting
 • Gebalanceerde (XLR) en single-ended (cinch) auto-sensing-ingangen
 • In drie standen instelbare versterkingsregeling
 • 12 Volt trigger-ingang

NAD M23: prijs en leveringsinformatie

De NAD Master Series M23 heeft een adviesprijs van net geen 3.500 euro.


EDITORS' CHOICE