NIEUWSNAD

NAD neemt licentie op Purifi’s versterkingstechnologie

Audiobedrijf NAD Electronics heeft aangekondigd dat het als eerste internationaal audiomerk de nieuwe gepatenteerde klasse-D-technologie van Purifi zal integreren in zijn productfamilie. Het versterkercircuit, bekend als Eigentakt (dat 'zelfklokken' betekent), is het resultaat van jarenlang onderzoek door Purifi naar het zelf-oscillatiegedrag in klasse-D-versterkers met algoritmen die, wanneer toegepast in controlelussen, bestaande ontwerpen aanzienlijk verbeteren. Volgens de overeenkomst zullen de twee bedrijven samenwerken om het Eigentakt-circuit aan te passen aan de kenmerkende ontwerpvereisten van NAD, met de bedoeling een nieuw versterkerplatform te creëren voor toekomstige, nog te verschijnen producten van NAD.

Purifi Audio Eigentakt in versterkers van NAD

Audiobedrijf Purifi, gevestigd in Roskilde, Denemarken, werd in 2014 opgericht door de industrieveteranen Bruno Putzeys, Lars Risbo en Peter Lyngdorf uit een gedeelde overtuiging dat echt significante verbeteringen in muzikale ervaring alleen mogelijk zijn door technische fundamenten in elektromagnetisme, mechanica en akoestiek aan te pakken . Met een focus op het ontwikkelen en verifiëren van nauwkeurige wiskundige modellen om problemen in de analoge en digitale geluidsweergave op te lossen, probeert Purifi alle technische beperkingen te verwijderen die het genot van gereproduceerde muziek in de weg staan. Hun eerste bijdrage is een nieuw klasse-D versterkerschakeling genaamd Eigentakt.

“De Eigentakt-technologie is uniek”, legt Bruno Putzeys, medeoprichter van Purifi Audio, uit. “Versterkers die de technologie dragen zullen buitengewoon onverschillig zijn voor de luidsprekerbelasting, het volumeniveau en de signaalinhoud, resulterend in verwaarloosbare THD- en IMD-niveaus, en zullen uitzonderlijk zuivere clipping vertonen.”

Volgens metingen door Purifi wordt verwacht dat het Eigentakt-circuit elke bekende audioversterker overtreft, ongeacht de technologie of klasse, met THD en IMD opgegeven als minder dan 0,00017 procent bij alle frequenties en vermogensniveaus, en blijft de frequentierespons binnen een marge van +/- 0,01 dB onder alle belastingen. Naast zijn status als baanbrekende technologie, is het ook een van de eerste producten die worden gecommercialiseerd door Purifi.

“Ons NAD ontwerpteam, geleid door Greg Stidsen, Taresh Vadgama en wijlen Bjorn Erik Edvardsen, heeft in de loop der jaren een nauwe werkrelatie onderhouden met Bruno, Lars en Peter. Het is duidelijk dat we allemaal hetzelfde streven naar audio excellentie delen, dus NAD is verheugd en trots op de voorhoede van het gebruik van de toonaangevende technologie van Purifi,” stelt Gordon Simmonds, CEO van de in Canada gevestigde Lenbrook Group, eigenaar van NAD Electronics (en andere audiomerken, zoals Bluesound draadloze multiroom- en PSB-luidsprekers). “Onze teams zijn al volledig bezig met het ontwikkelen van een volgende generatie versterkerplatform dat deze schakeling zal omvatten, waardoor NAD en onze andere merken in de voorhoede van de audiotechnologie blijven.”

“Ik ben persoonlijk betrokken geweest bij NAD Electronics en ken het Lenbrook-team al 40 jaar”, zegt Lyngdorf, medeoprichter en voorzitter van Purifi. “NAD is de perfecte samenwerkingspartner voor deze nieuwe technologie en we kijken uit naar de implementatie ervan, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de verwachtingen van de industrie voor versterkers zal stimuleren en omhoog schuiven.”

We weten nog niet wanneer de eerste producten van NAD met de nieuwe Eigentakt-technologie van Purifi op de markt zullen verschijnen. 

MERK

EDITORS' CHOICE