NIEUWSNAD

NAD M33: geïntegreerde versterker met touchscreen en streaming-functies

Sinan Kökbugur | 07 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiobedrijf NAD heeft op de CES in Las Vegas de M33 aan het publiek getoond. De M33 is een geïntegreerde tweekanaals versterker die voorzien is van analoge en digitale ingangen en die 200 Watt per kanaal kan leveren. Centraal op de voorkant bevindt zich een aanraakscherm. De M33 is ook voorzien van een breed scala aan streamingdiensten. In de lente van 2020 zou hij op de markt moeten komen.

NAD M33: complete versterker, alleen luidsprekers aansluiten

De NAD M33 is een BluOS-compatibele DA-converter tevens versterker en wordt het eerste product van het merk met de nieuwe versterkingstechnologie van Purifi Audio. De versterker heeft de ambitie om het hart van het hele audiosysteem worden. Wellicht een verheven claim, maar de M33 is het nieuwe vlaggenschipmodel van het merk.

De gebruiker krijgt BluOS multiroom streaming, full-color touchscreenbesturing beschermd door Gorilla Glass, een 32-bit ESS Sabre DAC, volledige MQA-decodering en Dirac Room Correction. En dat alles in één vrij aantrekkelijke volledig aluminium behuizing.

De M33 is het allereerste commercieel beschikbare product op de markt met HybridDigital Purifi Eigentakt-versterkertechnologie. Per kanaal is 200 Watt beschikbaar. Dat zou moeten resulteren in een levensechte prestatie en een ultralage vervorming en ruisvloer. Ook is de gemeten prestatie opmerkelijk, omdat deze de grenzen van zelfs de meest gevoelige en geavanceerde testapparatuur nadert.

NAD M33: aansluitingen

De M33 heeft een breed scala aan in- en uitgangen. De gebruiker kan kiezen uit digitale verbindingen via HDMI eARC, Gigabit Ethernet, AES / EBU XLR, twee stuks optisch, twee stuks coaxiaal en USB. De afronding is een trio van analoge ingangen, inclusief mm/mc-phono, die de meeste gebruikers tevreden zouden moeten stellen. Het biedt ook een nauwkeurige RIAA-egalisatie, evenals een slim rumble-onderdrukkingsfilter en een enorme overbelastingsmarge.

Liefhebbers van hoofdtelefoons krijgen een discrete hoofdtelefoonversterker die ook om kan gaan met studiohoofdtelefoons met een hoge impedantie. NAD stelt met trots dat hoofdtelefoons met een hoge spanning en lage uitgangsimpedantie het beste zullen klinken. De geïntegreerde Bluetooth aptX HD-module maakt persoonlijke draadloze audio ook eenvoudig.

Het achterpaneel bevat twee sets luidsprekeruitgangen die bi-wiring mogelijk maken en twee subwooferuitgangen met een volledig configureerbare digitale crossover. Dual-Band wifi, Apple Airplay 2 en Bluetooth aptX HD zorgen voor lokale draadloze streaming vanaf een telefoon of tablet. Ten slotte is via Airplay 2 ook controle mogelijk met Siri.

NAD M33: streaming aan boord

Wie opziet tegen multiroom-streaming of netwerk-streaming in het algemeen, vanwege de complexiteit van de installatie en bediening, krijgt met de M33 volgens NAD een intuïtieve bediening dankzij het zeven inch touchscreen-kleurendisplay in combinatie met BluOS. Maar NAD levert ook een IR-afstandbediening mee en verder kan de M33 worden bediend via de BluOS-app of via handsfree bediening met een willekeurig Amazon Alexa- of Google Assistant-apparaat.

Bovendien, evenals zijn multi-room vaardigheden, is een ander aantrekkelijk kenmerk van BluOS zijn high-res streamingmogelijkheden, met volledige MQA-decodeerondersteuning (dit is overigens nog in afwachting van certificering) van een NAS of een gedeelde schijf en internetstreamingaudioservices. Tidal, Deezer, Qobuz, Amazon HD zijn slechts enkele voorbeelden uit de lange lijst met ondersteunde services die muziek met een hoge resolutie bieden. Aanvullende muziekdiensten zoals Spotify, Amazon Music, Slacker, TuneIn, nugs.net en vele anderen worden natuurlijk ook ondersteund.

NAD M33: Dirac Live Room Correction

De NAD M33 biedt ook Dirac Live Room Correction die niet alleen de frequentierespons aanpast, maar in tegenstelling tot sommige andere kamercorrectiesystemen ook de impulsrespons en de volledige luidspreker / kamerinterface optimaliseert. Elk van de vijf Dirac-geheugenprofielen kan een unieke ruimtemeting opslaan (voor verschillende akoestiek met open of gesloten gordijnen, verschillende luisterposities, enz.) of alternatieve frequentiecurven voor een specifieke muzikale smaak of genre. De M33 ondersteunt ook onafhankelijke subwooferuitgangen, compatibel met het geavanceerde basbeheer van Dirac. De M33 wordt geleverd met een precisiemicrofoon voor Dirac Live Room Correction-metingen.

Ten slotte wordt de M33 geleverd met twee MDC-slots die verdere uitbreiding mogelijk maken en de M33 is volledig compatibel met alle toonaangevende smart home-systemen van toonaangevende bedrijven zoals Crestron, Control4, Lutron, KNX en vele anderen.

NAD M33: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de NAD M33 leverbaar zijn richting de zomer van 2020, voor een adviesprijs onder de 5.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE