Falcon Acoustics lanceert IMF200 Complete@Home drieweg zelfbouw luidsprekersysteem

Het Britse Falcon Acoustics heeft het vloerstaande Complete@Home IMF200 drieweg luidsprekerbouwpakket gelanceerd. Volgens de fabrikant biedt de nieuwe vloerstaander de prestaties van een driewegluidspreker voor minder dan de helft van de prijs van een vergelijkbare afgebouwde luidspreker. De koper bespaart geld door zelf zijn luidsprekers af te bouwen en leert meteen iets over wat zich achter de baffle bevindt. Falcon Acoustics biedt drie kleuren aan. 

Falcon Acoustics IMF200 Complete@Home: zelf afbouwen

De Britse fabrikant Falcon Acoustics heeft ongeveer een jaar geleden het IMF100 Complete@Home bouwpakket gelanceerd waarmee de koper een tweeweg monitorluidspreker zelf in elkaar kan zetten. Nu komt Falcon Acoustics met een zelf te assembleren vloerstaander genaamd IMF200 Complete@Home. De koper krijgt drivers van Falcon, kasten van Italiaans berkenhout en door Falcon in de fabriek geassembleerde voorbedrade cross-overs. Volgens opgave van de fabrikant kan het bouwpakket in slechts twee uur worden voltooid tot een afgemonteerde en fraaie luidspreker. Solderen is niet nodig, al het benodigde gereedschap worden meegeleverd en het afbouwproces wordt ondersteund door een YouTube-video.

Falcon Acoustics IMF200 Complete@Home: drieweg vloerstaander

De IMF200 is een drieweg 1/4-golf transmissielijnsysteem met de Falcon B139-basdriver samen met Falcon B110- en T27-aandrijfeenheden (paar gekoppeld volgens Falcon LS3/5a). Andere componenten zijn onder meer precisie CNC-ontworpen B110 borgringen, in de fabriek geassembleerde en nauwkeurig op elkaar afgestemde cross-overs met gebruikmaking van in het VK gemaakte Falcon polypropyleencondensatoren en kasten van hoogwaardig berkenhout gemaakt in Italië en gefineerd in natuurlijke walnoot-, licht eiken- of palissanderafwerkingen.

Falcon Acoustics is ook de bouwer van de tweeweg BBC LS3/5a en de IMF200 komt uit dezelfde fabriek. Het IMF200-systeem is voorzien van onderdelen die exclusief in het VK/EU zijn ingekocht en geproduceerd voor kwaliteit en consistentie. Eenvoudige thuismontage betekent dat eigenaren doorgaans binnen twee uur kunnen profiteren van een volledig gespecificeerd, hoogwaardig drieweg Falcon-luidsprekerontwerp en weten dat ze het zelf hebben gebouwd.

Falcon Acoustics IMF200 Complete@Home: technische specificaties

 • Kast: 1/4 golf transmissielijn, Italiaans vervaardigde multiplex kast in 18 mm en 12 mm berken multiplex, natuurlijk walnoot, licht eiken of palissander fineren
 • Magnetisch bevestigd stoffen rooster
 • Drivers: Falcon B139-woofer, Falcon B110 (5") Bextrene Cone-baseenheid; 19 mm (¾”) Falcon T27 Mylar dome-tweeter. Gematchte paren
 • Frequentiebereik: 23 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB), 20 Hz op niveau -5dB
 • Impedantie: acht Ohm
 • Gevoeligheid 86 dB/2,83 Volt/meter
 • Belastbaarheid 50 – 200 Watt
 • Connectoren: vier millimeter op maat ontworpen vernikkelde aansluitingen
 • Afmetingen (H x B x D): 1.189 x 270 x 408 millimeter (+12 millimeter voor rooster en connectoren)
 • Afwerking: Natuurlijk houtfineer, walnoot, licht eiken of rozenhout
 • Gewicht: 34 kilogram per stuk, 90 kilogram per paar verzendgewicht

 

Falcon Acoustics IMF200 Complete@Home: prijzen en leveringsinformatie

Op de website van Falcon Acoustics staan prijzen in Britse ponden vermeld. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoerschommelingen, transportkosten, eventueel invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. In de loop van november zou de levering moeten beginnen.

IMF 200 Complete@Home, walnoot 2.795 Britse ponden
IMF 200 Complete@Home, licht eiken 2.795 Britse ponden
IMF 200 Complete@Home, palissander 3.195 Britse ponden

MERK

EDITORS' CHOICE