Falcon Acoustics lanceert IMF 100 Complete @ Home luidsprekersysteem

De Britse luidsprekerbouwer Falcon Acoustics heeft de IMF 100 gelanceerd. De IMF 100 is de eerste van zes 'Complete @ Home'-luidsprekers en is in wezen een compleet bouwpakket voor een hoge kwaliteit tweeweg luidspreker. Volgens Falcon kost het pakket minder dan de helft van een gelijkwaardige afgemonteerde luidspreker en de koper zou de geleverde onderdelen in minder dan een half uur moeten kunnen samenvoegen tot een complete luidspreker.

Falcon Acoustics IMF 100: geld besparen door zelfassemblage

Het in Groot-Brittannië gevestigde Falcon Acoustics heeft de eerste van zes modellen aangekondigd in zijn 'Complete @ Home'-reeks luidsprekersystemen voor thuismontage. Met Falcon drivers, Italiaanse berkenhouten kasten en door Falcon in de fabriek gemonteerde en voorbedrade cross-overs, kan de IMF100 volgens de fabrikant in slechts dertig minuten worden voltooid. Solderen is niet nodig. Al het montagegereedschap wordt meegeleverd en het bouwproces wordt ondersteund door een YouTube-video.

Falcon Acoustics IMF 100: transmissielijn

De IMF 100 is een tweeweg 1/8e golf transmissielijnsysteem, met bijpassende drivers van Falcon van het type B110 en T27, zoals ook door Falcon gebruikt in de beroemde LS3 / 5a. Verder krijgt de klant precisie CNC-ontworpen B110 borgringen, nauwkeurig afgestemde Falcon crossovers en volledig geproduceerde berkenhouten kasten, gemaakt in Italië voorzien van natuurlijk walnoot- of palissanderfineer. Ontworpen en gemaakt in dezelfde fabriek als de Falcon Acoustics BBC LS3 / 5a, heeft de IMF100 veel van de LS3 / 5a maar met een extra basverlenging.

Het IMF100-systeem maakt gebruik van onderdelen die uitsluitend worden ingekocht en vervaardigd in GB of de EU, voor de beste kwaliteit en consistentie.

Falcon Acoustics IMF 100: technische specificaties 

  • Kast: 1/8e golf gevouwen transmissielijn, in Italië vervaardigde berkenmultiplex kast in 12 millimeter en 9 millimeter, afgewerkt met natuurlijk walnoot of rozenhout fineer. Magnetisch bevestigd stoffen rooster.
  • Middentoner/woofer: Falcon B110 (vijf inch) Bextrene Cone bas unit
  • Tweeter: 19 mm Falcon T27 Mylar dome-tweeter, overeenkomende paren
  • Frequentiebereik: 38 Hz tot 20 kHz (+/- 3dB)
  • Impedantie: acht ohm
  • Gevoeligheid: 86 dB (2,83Volt / meter)
  • Belastbaarheid 15 - 100 Watt
  • Connector:  vier millimeter, op maat ontworpen vernikkelde aansluitklemmen
  • Afmetingen (HxBxD): 460 x 225 x 275 millimeter (+ 12 mm voor rooster en aansluitklemmen)
  • Gewicht: 12,5 kilogram per stuk, 28 kilogram per paar verzendgewicht.

 

Falcon Acoustics IMF 100:  prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de Falcon Acoustics IMF 100 ook naar de Benelux zal komen en voor welke prijs. Op de website van de fabrikant staan ze voor net geen 1.500 Britse ponden. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventueel invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Waarschijnlijk is het bouwpakket dus iets duurder na het oversteken van de Noordzee.

Meer weten? Kijk dan op de website van Falcon Aocustics.

MERK

EDITORS' CHOICE