NIEUWSSennheiser

Geluidservaringen met het Duitse Sennheiser in de Engelse Morgan Plus Four

Het Duitse Sennheiser zet de in 2022 begonnen samenwerking met de Britse sportwagenfabrikant Morgan Motor voort in de nieuwste Morgan Plus 4. De audiospecialist voegt een verbeterde geluidservaring met technologische innovaties toe aan de nieuwste update in de meest traditionele lijn van Morgan Motor.

De Morgan Motor Plus 4 is een op en top Britse auto maar de geluidsinstallatie komt van het Duitse Sennheiser. Overigens komt de 2-liter motor van BMW. Er zitten dus best wel wat buitenlandse onderdelen in deze zo op het oog zeer Britse auto.

Voor het verbeterde audiosysteem in de nieuwste Plus Four maakt Sennheiser gebruik van actuatoren in de cockpit en onder beide stoelen. Conventionele luidsprekers met hogere specificaties in de deuren vormen een aanvulling op de bestaande lay-out. Deze innovaties zorgen voor een verbeterde luisterervaring voor de bestuurder en passagiers. De Sennheiser-tuning creëert de verbazingwekkende illusie van een breed geluidsbeeld voor de inzittenden en draagt bij aan het rijplezier in de Plus Four. Het nieuwe audiosysteem biedt bovendien een nog groter volumebereik en een groter Bluetooth-bereik.

Het logo van Sennheiser is te zien op de luidsprekerroosters in de Plus Four en draagt bij aan de esthetische consistentie van het ontwerp van het voertuig. Het ontwerp is geïnspireerd op de kenmerkende ventilatieopeningen in de motorkap van de  Plus Four.

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen van dit audiosysteem was gebruiksgemak. In de Plus Four zorgt Sennheiser-audiotechnologie ervoor dat bestuurders nummers kunnen pauzeren en overslaan met behulp van de bestaande volumeregeling, waardoor er geen extra bedieningselementen nodig zijn. Door visuele feedback via het LCD-display te integreren, zijn ook de volumeweergave en de afgespeelde track in één oogopslag zichtbaar.

Op de website van de Nederlandse importeur lezen we dat prijs van de Morgan Motor Plus 4 begint bij circa 110.000 euro.


EDITORS' CHOICE