MERK

Falcon Acoustics

Over Falcon Acoustics

Wij zijn verheugd te melden dat X-Fi per direct de distributie heeft verkregen van Falcon Acoustics luidsprekers.

Falcon Acoustics is in 1972 opgericht door Malcolm Jones, de eerste KEF medewerker die als hoofd van de KEF ontwikkelingsafdeling vele legendarische weergave-units ontwierp, zoals de B110 mid/laag unit en de T27 hoge tonen unit. Deze units vormen samen met het unieke autoformer wisselfilter de basis van de originele 15 Ohms BBC LS3/5a.


In 2018 slaagde Malcolm Jones er in om de authentieke T27 tweeter en B110 woofer in de originele versie opnieuw in productie te brengen. Falcon Acoustics heeft de benodigde trafo’s altijd zelf kunnen maken waardoor Malcolm Jones en Jerry Bloomfield in 2018 de BBC een bezoek konden brengen met hun nieuwe prototype. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een officiële BBC-licentie waarmee de wedergeboorte van de echte 15 Ohms LS3/5a een feit werd.

Behalve authentieke weergave-units en wisselfilters zijn de Falcon Acoustics LS3/5a monitoren voorzien van speciaal geselecteerde condensatoren, messing beschermgrilles voor de T27 tweeters en origineel Tygan frontdoek.

De Rolls-Royce bouwkwaliteit is ook terug te vinden in de constructie en afwerking van de klankkasten. Het handgeselecteerde berken multiplex uit Noorwegen wordt bij een pianobouwer gefineerd in het mooiste hardhout. Falcon gaat daarbij nog een stap verder en wordt ook de binnenzijde helemaal gefineerd. Dat is uniek, zeker op dit prijsniveau. De weergave is natuurlijk waar het allemaal om draait en Falcon Acoustics zou echt niet zoveel moeite hebben gedaan om zulke fraai gebouwde luidsprekers te maken, als het klankmatig resultaat niet verbazingwekkend goed zou zijn.

Grootschalig, levensecht en swingend gaat de Falcon LS 3/5a te werk. De luidsprekers zijn verkrijgbaar in zes prachtige houtafwerkingen: walnoten, kersen voor € 2850,- per paar en in Burr Walnut, Rosewood en Yew voor € 3075,- per paar.

Ga voor een meer informatie naar www.x-fi.nl en voor alle extra productdetails naar https://www.falconacoustics.co.uk