Bowers & Wilkins introduceert nieuwe generatie Zeppelin

De Britse luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins (B&W) lanceert vandaag de vernieuwde draadloze Zeppelin. De Zeppelin is een actieve luidspreker die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2007 als hét ultieme iPod-dock. De nieuwe Zeppelin komt nu volgens de makers met beter geluid, een mooier uiterlijk en slimme functies. Door het brede aanbod van streamingdiensten in de Bowers & Wilkins Music App is het mogelijk om naar muziek te luisteren met kwalitatief geluid. De luidspreker is verkrijgbaar in donker- en lichtgrijs en heeft dimbare sfeerverlichting die een halo-effect creëert op het metalen voetstuk. De nieuwe Zeppelin is verkrijgbaar vanaf 13 oktober 2021.

Bowers & Wilkins Zeppelin: The Beauty of Sound

De nieuwe Zeppelin is een compleet stereosysteem in één behuizing met speciale linker- en rechter luidsprekers rond een centrale en grote subwoofer,. Het totale versterkervermogen is 240 Watt. Deze eersteklas componenten zijn gemonteerd in een extreem rigide, FEA-geoptimaliseerde behuizing, die met zorg is ontworpen om de best mogelijke akoestische prestaties te garanderen. Dit met een minimum aan materiaal rond de randen van elke drive-eenheid voor een optimale geluidsverspreiding. Het resultaat is een kamervullend stereogeluid, aldus de persverklaring van Sound United, het moederbedrijf van B&W.

De twee ontkoppelde double-dome tweeters van de Zeppelin, die oorspronkelijk werden gebruikt in B&W’s 600 Anniversary Series, zijn aan de uiterste randen van de kast gemonteerd. Ze zijn volledig geïsoleerd van trillingen die door de kast worden gegenereerd door andere grotere driver units. Dit zorgt voor een breed, ruimtelijk en zeer accuraat geluid.

De tweeters zijn gekoppeld aan middentoners van 90 millimeter die gebruik maken van B&W’s eigen FSTTM-technologie (Fixed Suspension Transducer). Deze technologie wordt toegepast in alle hoogwaardige staande luidsprekers van het Britse merk, waaronder de referentie 800 Series Diamond, de favoriete monitorluidspreker van de Abbey Road Studios in London.

Tot slot is er een nieuwe 150 millimeter subwoofer om de open, gedetailleerde en verfijnde bas toe te voegen aan het hoge resolutie systeem van de Zeppelin. De subwoofer is in het hart gemonteerd en het ontwerp is geoptimaliseerd om het ongewenst 'schommelen' van de kast tijdens het gebruik te voorkomen. Dit resulteert volgens de fabrikant in een zuiverder klinkende en meer wendbare basweergave.

De nieuwe Zeppelin is, door de combinatie van bewezen driver unit technologie met het nieuwe hoge-resolutie streaming platform, simpelweg de beste van zijn soort. Het algehele resultaat is een uitzonderlijke muzikale prestatie, of deze nu afkomstig is van een draadloos aangesloten bron of via een streamingdienst.

Bowers & Wilkins Zeppelin: onderscheidend en innovatief ontwerp

Al meer dan vijftien jaar is elke nieuwe generatie van de Zeppelin toonaangevend vanwege zijn mooie en unieke design. En zoals elk ontwerp van Bowers & Wilkins wordt de vorm bepaald door de akoestiek. De Zeppelin is verkrijgbaar in twee varianten, een donkere (genaamd “midnight grey”) en een lichte (genaamd “pearl grey”). De speaker heeft ook schakelbare en dimbare sfeerverlichting die een 'halo'-effect creëert op het metalen voetstuk.

Bowers & Wilkins Zeppelin: voorzien van bluetooth, AirPlay 2 en streaming-functies

Voor wie muziek wil streamen vanaf een mobiel apparaat, tablet of computer is de nieuwe Zeppelin voorzien van zowel AirPlay 2 als Bluetooth. Hierdoor is hij geschikt voor zowel iOS- als Android-gebruikers.Via de Bowers & Wilkins Music App heeft de gebruiker direct toegang tot een groot aantal streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL en TuneIn. Door ingebouwde AirPlay 2 en Bluetooth, is de speaker geschikt voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Bowers & Wilkins Zeppelin: verbonden, slim en intuïtief

De speaker is ontworpen om lang mee te gaan. Het krachtige digitale 'brein' kan in de loop van de tijd worden bijgewerkt. Begin 2022 zal de multiroom functie geïntroduceerd worden. Dit maakt het mogelijk om samen met andere nieuwe Zeppelins of met apparaten uit de Formation-reeks in een multiroom omgeving connectie te maken.

“Met de nieuwe Zeppelin hoef je niet langer te kiezen tussen een volledig uitgeruste draadloze luidspreker of een verfijnd ontwerp met kamervullende geluid. De Zeppelin biedt beide,” aldus B&W in zijn persverklaring.

Bowers & Wilkins Zeppelin: prijs en leveringsinformatie

De Zeppelin is vanaf 13 oktober verkrijgbaar in donkergrijs en lichtgrijs voor net geen 800 euro bij geselecteerde dealers of op de website van Bowers & Wilkins. Meer informatie is te vinden op op www.bowerswilkins.com/new-zeppelin.

MERK

EDITORS' CHOICE