NIEUWSTechnics

Technics-primeurs op Dutch Audio Event

Het Japanse audiomerk Technics is een van de vele deelnemers op het Dutch Audio Event dat wordt gehouden op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2021. Technics is met name bekend vanwege zijn direct-drive draaitafels maar het merk bouwt ook versterkers en luidsprekers. Wie de producten van Technics van dichtbij wil bekijken moet naar het Dutch Audio Event komen, want de onlangs op HIFI.NL geïntroduceerde nieuwe producten van het merk zullen er voor het eerst getoond worden.

Technics: Rediscover Music

“Muziek is tijdloos en kent geen grenzen; het raakt het hart van mensen van alle culturen en alle generaties. Iedere dag biedt de kans op een emotionele ervaring, teweeggebracht door een geluid dat we nooit eerder hebben gehoord. Wij willen je meenemen op een reis om muziek opnieuw te ontdekken,” aldus Technics.

Technics op DAE 2021

Wat je zoal mag verwachten van het team van Technics eind oktober? Wat te denken van de gloednieuwe Technics SB-C600, een tweeweg monitorluidspreker, en de SB-90M2, een serieuze nieuwe vloerstaander. Voor laatstgenoemde werden grondige CAE-analyses uitgevoerd om de drivers, elementen en behuizing te optimaliseren en ongewenste trillingen en vervormingen efficiënt te elimineren. 

Ook aanwezig: de Technics SU-G700M2 geïntegreerde versterker. Deze nieuwe SU-G700M2 heeft het gripvaste gestructureerde oppervlak afkomstig van de SU-R1000, zodat de nieuwe SU-G700M2 ook visueel anders is dan voorganger SU-G700. Ook het front bestaat uit een stevige aluminium plaat, die eveneens geborsteld is. Je leest er hier meer over.

Ook op de show: de doorontwikkeling van de SL-1200 draaitafel van het merk, de SL-1210GDe populaire SL-1200 direct-drive-draaitafel van Technics werd in 1972 geïntroduceerd. In totaal zijn er 3.500.000 modellen van verkocht. Kenmerkend waren het krachtige koppel, de grote duurzaamheid en het bedieningsgemak. Erg in trek bij audiofielen en dj's, die medeverantwoordelijk waren voor het ontstaan van de dj-cultuur in bijvoorbeeld de elektronische dancemuziek en tot op de dag van vandaag staat de productlijn nog steeds hoog aangeschreven.

Technics zet naar eigen zeggen de muziekweergave centraal en niet de gebruikte techniek. “Bij Technics weten we dat de luisterervaring niet een kwestie van technologie is, maar een magische, emotionele relatie tussen mensen en muziek. Wij willen dat mensen muziek ervaren zoals die oorspronkelijk was bedoeld en hen in staat stellen om een emotionele impact te voelen. Door deze ervaring mogelijk te maken, willen we onze steun verlenen aan de ontwikkeling en het genot dat de vele muzikale culturen van de wereld kunnen bieden. Dat is onze filosofie. Door onze liefde voor muziek te combineren met de enorme ervaring van het Technics-team op het gebied van high-end audio, richten wij ons op het opbouwen van een merk dat de ultieme emotionele muzikale ervaring biedt door muziekliefhebbers, voor muziekliefhebbers.”

Het audiolandschap heeft in de loop der jaren vele veranderingen ondergaan. Van opnametechnieken en apparatuur tot afspeelapparaten en mediatypes, ontwikkelt en diversificeert de audio-omgeving zich voortdurend, waarbij het luistergemak steeds meer centraal komt te staan. Met de opkomst van het internet, en met name breedbandsnelheden, is het mogelijk geworden om grote hoeveelheden data te verzenden en te ontvangen, zodat muziek digitaal kan worden gedistribueerd in lossless kwaliteit. Het is nu tijd om toe te treden tot het tijdperk der digitale netwerken, en niet alleen onze tientallen jaren ervaring in audio tot ontplooiing te brengen, maar de grenzen van geluidsweergave te verleggen en nieuwe ontmoetingen met geluid voor muziekliefhebbers mogelijk te maken.

Technics is een succesvolle bouwer van draaitafels  maar heeft intussen ook oog voor muziekweergave van digitale oorsprong. Na meer dan 100 jaar analoge audiogeschiedenis, is geluidskwaliteit gerijpt tot een niveau waar de mensen tevreden zijn met hun luisterervaring. Het digitale tijdperk heeft echter nog veel meer te bieden. “We zullen onze jarenlange ervaring aanwenden om te streven naar de best mogelijke geluidsweergave, door technologie te combineren met design, en een product met superieure geluidskwaliteit op de markt te brengen. Dat is echter maar één stap in de richting van ons uiteindelijke doel: een luisterervaring van 's werelds hoogste klasse bieden aan muziekliefhebbers die geen genoegen nemen met minder dan Technics.”

Nieuwsgierig geworden? Lees dan onze vooruitblik op het Dutch Audio Event of ga naar de website van het Dutch Audio Event voor het hele programma en de kaartverkoop.


EDITORS' CHOICE