NIEUWSTechnics

Technics SU-G700M2: geïntegreerde versterker met vlaggenschip eigenschappen

Vandaag heeft het Japanse Technics de SU-G700M2 gepresenteerd. De nieuwe SU-G700M2 is de herziene versie van de Technics SU-G700. Er zijn ook componenten overgenomen van het vlaggenschip SU-R1000. In oktober komt de SU-G700M2 naar verwachting in de winkel te staan in een zilverkleurige en zwarte uitvoering,

Technics SU-G700M2: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

De consequente doorontwikkeling van het product betekent volgens Technics onder meer dat je een eigen topmodel hebt gebruikt en dat alle draaiknoppen voor volume- en bronselectie van massief aluminium zijn gemaakt. De nieuwe SU-G700M2 heeft het gripvaste gestructureerde oppervlak afkomstig van de SU-R1000, zodat de nieuwe SU-G700M2 ook visueel anders is dan voorganger SU-G700. Ook het front bestaat uit een stevige aluminium plaat, die eveneens geborsteld is.

Ook onder de motorkap heeft een complete revisie plaatsgevonden. Dus de volledig digitale technologie van de SU-R1000 is hier opgepakt of overgenomen en geïntegreerd. De innovatieve hoogtepunten van de nieuwe SU-G700M2 zijn onder meer geavanceerde digitale technologieën die jarenlang zijn beproefd en getest, zoals de JENO Engine (Jitter Elimination en Noise-Shaping Optimization). Daarnaast zorgt de LAPD-technologie (Load Adaptive Phase Calibration) ervoor dat de versterker zich aanpast aan de impedantiecurve van de aangesloten luidsprekers en zo de fasecurve van de weergave optimaliseert.

Lees ook onze recensie over de Technics SU-R1000.

De nieuwe SU-G700M2 maakt gebruik van verdere innovaties en technologieën voor de best mogelijke geluidskwaliteit: Advanced Speed Silent Power Supply (ASPS): Supersnelle halfgeleiders zoals GaN (galliumnitriet) transistoren en diodes van siliciumcarbide (SiC) in de voedingseenheid zorgen ervoor dat de eindtrappen extreem hoge impulsen kunnen leveren. Dit circuitconcept, overgenomen van het vlaggenschipmodel SU-R1000, heeft tot doel een overweldigend vermogen en stabiliteit te bieden, zelfs met energieverslindende luidsprekers.

De geluidskarakteristieken en het uitgangsvermogen zijn zorgvuldig herzien om een extreem zuivere, kristalheldere weergave met absoluut minimale vervorming te garanderen. Door het ruimtelijk beeld zorgvuldig te finetunen is de precieze locatie en plaatsing van stemmen en instrumenten in de luisterruimte flink verbeterd, aldus het persbericht van Technics.

Verder is er een herziene phono-voortrap. Een extra faseschakelaar voor de phono-ingang maakt nu de juiste weergave van oudere platen mogelijk.

Technics SU-G700M2: prijs en leveringsinformatie

De Technics SU-G700M2 is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar voor 2.299 euro in zilver en zwart geborsteld aluminium.


EDITORS' CHOICE