NIEUWSNeat

Neat Majistra: tweeweg luidspreker, het vierde model in de Strata-productlijn

Sinan Kökbugur | 23 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | Neat

Het Britse luidsprekermerk Neat Acoustics heeft de komst aangekondigd van een nieuw model luidspreker, het tweeweg monitormodel Neat Majistra. Naast de modellen Ministra, Ekstra en Orkestra is dit het vierde lid van de Strata-productlijn. De koper kan kiezen uit verschillende uitvoeringen en de levering zou in de loop van de volgende maand moeten gaan beginnen.

Neat Majistra

De nieuwe Majistra van de in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerbouwer Neat volgt het ontwerp van het eerdere tweeweg monitormodel Ministra (lees ook onze recensie over de Neat Ministra), maar in grotere vorm met behulp van de driver configuratie van het topmodel Neat Orkestra. Alle fundamentele ontwerpkenmerken van de Neat’s Strata-productlijn zijn aanwezig: isobare basconfiguratie, true-ribbon-tweeter en aparte sub-baffle voor de voorste drivers.

Net als alle Neat-luidsprekers, is het cross-overfilter van de Majistra met de hand gebouwd en voorzien van point-to-point-bedrading met enkele van de beste beschikbare componenten. Bob Surgeoner van Neat Acoustics zegt dat de 164 millimeter middentoner/woofer in deze opstelling “een werkelijk fenomenale basuitbreiding en controle produceren, meestal alleen te vinden in grotere vloerstaande ontwerpen”.

De Majistra meet 38 x 22 x 30 centimeter en heeft een geclaimde frequentierespons van 30 Hz 40 kHz. De opgegeven gevoeligheid is 87 dB (2,83 Volt / 1 meter)  met een nominale impedantie van zes Ohm.

Neat Majistra: prijs en leveringsinformatie

De Neat Acoustics Majistra wordt naar verluidt in de loop van volgende maand voor het eerst geleverd in standaardafwerkingen van zwart eiken, satijnwit, natuurlijk eiken en walnoot. De uitvoering Ebony Macassar is beschikbaar als speciale bestelling en heeft een hogere verkoopprijs. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE