NIEUWSNeat

Neat Acoustics Ministra: tweeweg monitorluidspreker met linttweeter

De Britse luidsprekerbouwer Neat Acoustics heeft de Ministra uitgebracht, een tweeweg monitorluidspreker die voorzien is van een linttweeter. De Ministra is het kleine broertje van het vloerstaande model Ekstra. De Ministra is zodanig ontworpen dat hij dichtbij een muur kan worden geplaatst. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Neat Acoustics Ministra

De nieuwe Ministra van het Engelse Neat Acoustics volgt op de vloerstaande Ekstra die in het eerste kwartaal van dit jaar is uitgebracht. De Ministra, een tweeweg model, heeft dezelfde linttweeter en middentoner/woofer als de Ekstra. De Ministra is naar eigen zeggen een uiterst compact iso-barisch model. Net als bij de Ekstra zijn de drivers gemonteerd op een afzonderlijke baffle die via een polyethyleen membraan aan de hoofdbehuizing is bevestigd, waardoor volgens de makers een zeer lage kleuring wordt gewaarborgd.

De Ministra is de nieuwste in een reeks baanbrekende ontwerpen van Neat Acoustics in de afgelopen jaren, voortbouwend op de sterke punten van eerdere modellen. Het ontwerp van de Ministra maakt plaatsing dichtbij de muur mogelijk. De klank is typisch Neat: muzikaal aantrekkelijk met een royale soundstage. De weergave van lage tonen is volgens de fabrikant verrassend goed, met hetzelfde niveau van controle als wordt behaald met andere nette iso-barische ontwerpen.

Neat Acoustics Ministra: technische kenmerken

  • Afmetingen: (HxBxD): 30 x 17 x 29 centimeter
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Gevoeligheid: 86dB / 1 Watt
  • Aanbevolen versterkervermogen: 25 – 100 Watt

Neat Acoustics Ministra: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Ministra van Neat Acoustics wordt gemaakt in de uitvoeringen Natural Oak, Amerikaanse Walnoot, Black Oak en Satijn Wit. We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux zal starten en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux. Louter ter indicatie, op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 1.790 Britse ponden per paar. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijke invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. En dan is er nog de naderende Brexit waarvan niemand kan voorspellen wat dit zal doen met de prijzen van in Groot-Brittannië gemaakte producten.

EDITORS' CHOICE