NIEUWSOnkyo

Verkoop van Onkyo aan joint venture tussen VOXX en Sharp Corporation voltooid

VOXX International Corporation heeft aangekondigd dat haar volledige dochteronderneming Premium Audio Company en Sharp Corporation met succes een joint venture zijn aangegaan om bepaalde activa van de audio- en videoactiviteiten van Onkyo Home Entertainment Corporation te verwerven. De voorgenomen overeenkomst werd in mei 2021 aangekondigd en de aandeelhouders van Onkyo hebben de overeenkomst goedgekeurd.

De nieuwe joint venture neemt het bedrijf over voor een bedrag van 30,8 miljoen dollar. De overname van bepaalde verplichtingen en toekomstige betaling van commissies aan Onkyo op bepaalde productverkopen is ook onderdeel van de overeenkomst. Volgens het persbericht zal Premium Audio Company ongeveer 75% bezitten en zal productiepartner Sharp ongeveer 25% van de joint venture bezitten.

“Premium Audio Company zal de wereldwijde distributie verzorgen en verantwoordelijk zijn voor alle verkoop- en marketingactiviteiten. Sharp, hoewel zijn productiefaciliteit in Maleisië, zal verantwoordelijk zijn voor de productie. Door de overname krijgt de joint venture het eigendom van de merken, intellectuele eigendom, engineering en productierechten van de merken Onkyo en Integra. Verder is VOXX International een nieuwe licentieovereenkomst aangegaan met Pioneer Corporation en volgens deze licentieovereenkomst zal Premium Audio Company de merken Pioneer en Pioneer Elite wereldwijd op de markt brengen en verkopen, met uitzondering van de Volksrepubliek China,” aldus de verklaring van Pat Lavelle, bestuursvoorzitter van VOXX International

Onkyo brengt een verscheidenheid aan producten op de markt en verkoopt onder de merken Onkyo en Integra in home audio, lifestyle audio, hifi-componenten en luidsprekersystemen, die VOXX, via de joint venture tussen Premium Audio Company en Sharp, nu in eigendom zal hebben.

Verder omvatten de gelicentieerde producten van Pioneer audio/video-ontvangers en soundbars voor thuisgebruik en thuisbioscoopsystemen.


EDITORS' CHOICE