NIEUWSOnkyo

Krijgt Onkyo bij VOXX een nieuw thuis?

Heeft het van oorsprong Japanse audiomerk Onkyo een nieuw thuis gevonden bij VOXX International Corporation zoals eerder de merken Klipsch, Magnat, Heco en Jamo? Een eerder voornemen om Onkyo bij Sound United onder te brengen is op niets uitgelopen. VOXX lijkt nu belangstelling te hebben en heeft een intentieverklaring ondertekend ter overname van Onkyo. Allerlei details zullen nog moeten worden besproken en vastgelegd en de voorgenomen overname is dus nog geen feit.

Onkyo staat te koop

Onkyo leek dicht bij het sluiten van een overeenkomst ter waarde van 73 miljoen dollar met Sound United, maar de termijn waarbinnen de nodige handtekeningen gezet hadden moeten worden is ongebruikt verstreken. Dus wat staat audiomerk Onkyo met zijn geschiedenis die teruggaat tot 1946 nu te wachten? Een nieuwe speler heeft zich gemeld t.w. VOXX, een toonaangevende wereldwijde fabrikant en distributeur van auto- en consumententechnologieën. Eerder deze week kondigde VOXX aan dat het een intentieverklaring heeft ondertekend om de Home Audio / Video-activiteiten van Onkyo Home Entertainment Corporation met Sharp Corporation als partner over te nemen. VOXX en Sharp zouden exclusiviteit hebben gekregen terwijl de besprekingen gaande zijn.

VOXX en Sharp zijn ook een bindende overeenkomst aangegaan om verder te gaan met deze voorgestelde transactie. In de officiële verklaring wordt onderstreept dat alle bedrijven een sterke werkrelatie hebben. In juli 2020 werd VOXX bijvoorbeeld, via haar nieuw gevormde distributiebedrijf en dochteronderneming 11 Trading Company, de exclusieve distributeur van de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra in Noord- en Zuid-Amerika. Deze samenwerking werd uitgebreid toen Onkyo in 2019 de distributeur werd van de producten van Klipsch in Japan. Jarenlang heeft Sharp Corporation producten voor Onkyo vervaardigd in hun Maleisische fabriek als onderdeel van een joint venture.

Pat Lavelle, President en CEO van VOXX International Corporation, verklaart als volgt: “de afgelopen twee jaar hebben we goed samengewerkt met het Onkyo-team, onze relatie uitgebreid en vooral de behoeften van onze klanten gediend. Het is onze hoop dat we binnenkort een overeenkomst kunnen bereiken, aangezien ze sterke merken hebben, en via onze Premium Audio Group, geleid door het Klipsch-managementteam, hebben we een brede distributie en een wereldwijde infrastructuur om onze groei te ondersteunen.”

Momenteel streven de bedrijven naar het bereiken van een definitief akkoord rond 20 mei 2021. Kijkend naar de toekomst, en als er een akkoord wordt bereikt, zal de nog in te vullen overeenkomst worden voorgelegd aan de aandeelhouders van Onkyo tijdens de vergadering van aandeelhouders die gepland staat voor 25 juni 2021.

Wordt vervolgd.


EDITORS' CHOICE