NIEUWSTechnics

Technics lanceert draaitafels SL-100C en SL-1200MK7

Het Japanse Technics heeft vandaag de introductie aangekondigd van een tweetal nieuwe direct-drive draaitafels. De nieuwe SL-100C is naar eigen zeggen een beetje een afgeslankte SL-1500C met behoud van alle goede kenmerken van de SL-1500C. De nieuwe SL-1200MK7 is afgeleid van de SL-1210MK7. Het grootste verschil is het feit dat de nieuwe SL-1200MK7 ook verkrijgbaar is in een zilverkleurige uitvoering. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux. 

Technics SL-100C

De nieuwe SL-100C direct-drive-draaitafel van Technics beschikt over de klassieke kenmerken van de draaitafels van Technics, zoals de kernloze direct aangedreven motor en de zeer nauwkeurige S-vormige aluminium toonarm. Toch is hij nog aantrekkelijker geprijsd dan zijn voorganger, de SL-1500C.

“Het enorme succes van de SL-1500C, die een compleet pakket biedt met de generieke draaitafeltechnologieën van Technics voor diehard hifi-fans, heeft laten zien we met dat model een schot in de roos hebben getroffen in een populaire en competitieve draaitafelklasse,” aldus Frank Balzuweit, productmanager voor Europa bij Technics. “Tot op vandaag is de vraag naar deze plug-and-play-draaitafel onverminderd, en dat heeft ook onze verwachtingen overtroffen. Maar vanuit de markt is er nog steeds een grote vraag naar een vergelijkbaar aantrekkelijk pakket tegen een nog betaalbaardere prijs,” voegt Balzuweit toe. Technics heeft daarom grondig bestudeerd hoe de totale kwaliteiten van de SL-1500C afgeslankt zouden kunnen worden zonder al te veel aan kwaliteit in te leveren.

Om te voldoen aan de wensen van echte muziekliefhebbers, is de nieuwe SL-100C daarom alvast voorzien van een element van Audio Technica type VM95C. De conische naald van de VM95C garandeert dat de muzikale informatie die in de vinylschijf is gegraveerd uiterst zorgvuldig wordt gevolgd en opgehaald. De technische specificaties van de Audio Technica VM95C maken dit element compatibel met een groot aantal gangbare mm-ingangen van versterkers.

Als een 'echte' Technics-draaitafel zal de SL-100C gebruikers overtuigen met een kernloze direct aangedreven motor met motorregeling voor een optimaal soepele en stabiele rotatie. Verder heeft ook deze draaitafel een robuust, uit twee lagen bestaand chassis, zodat de groef heel precies kan worden gevolgd zonder invloed van externe trillingen.

Tevens is hij uitgerust met de uiterst nauwkeurige S-vormige aluminium toonarm, die zelfs de subtielste nuances uit elke vinyl plaat weet te halen. Bovendien wordt onnodige slijtage van de naald voorkomen doordat de toonarm automatisch wordt opgetild (een functie die uitgeschakeld kan worden) als het einde van de groef in de plaat is bereikt.

De nieuwe Technics SL-100C direct-drive draaitafel is een bijzonder aantrekkelijke oplossing voor alle hifigeoriënteerde vinylliefhebbers die op zoek zijn naar een typische Technics-draaitafel voor een zeer toegankelijke prijs.

Technics SL-1200MK7

Vandaag heeft Technics ook de nieuwe SL-1200MK7 direct-drive draaitafel onthuld. Dit nieuwe model biedt dezelfde functionaliteit en hetzelfde bedieningsgemak als de SL-1210MK7. Ook deze draaitafel, die werd geïntroduceerd in januari 2019, groeide in korte tijd wereldwijd uit tot een favoriet onder dj's die vinyl draaien.

Lees ook onze recensie over de SL-1210MK7.

“Het afgelopen decennium kwamen er van dj's, internationale muziekorganisatoren en onze salespartners herhaaldelijk verzoeken om uitbreiding en ontwikkeling van het draaitafelassortiment van Technics. Verder was er een grote vraag naar een zilverkleurige versie van deze dj-draaitafel, die bij zoveel gebruikers wereldwijd bovenaan het verlanglijstje staat,” aldus Frank Balzuweit, productmanager voor Europa bij Technics. “We voelden ons daarom verplicht deze nieuwe kleur toe te voegen, zodat alle potentiële kopers van dit product keuze hebben als het gaat om hoe hun geliefde 'gereedschap' eruit ziet,” voegt Balzuweit toe.


EDITORS' CHOICE