NIEUWSTechnics

Technics SL-1500C: Premium Class direct-drive-draaitafelsysteem

Technics heeft het nieuwe SL-1500C Premium Class direct-drive-draaitafelsysteem op de CES in Las Vegas onthuld. De SL1500C biedt de bekende kenmerkende hoge geluidskwaliteit, aldus Technics Bovendien is hij voorzien van een groot aantal originele Technics-technologieën, zoals een kernloze direct-drive-motor en zeer gevoelige toonarm. Om het afspelen van grammofoonplaten te vereenvoudigen, is de SL-1500C voorzien van een ingebouwde phono-versterker. Verder is de SL-1500C uitgerust met een hoogwaardig Ortofon 2M Red-element. De SL-1500C is een compleet draaitafelsysteem dat is ontworpen voor uiteenlopende gebruikers, waaronder echte audiofielen en liefhebbers van vinylplaten, aldus Technics. 

Technics SL-1500C: kernloze direct-drive-motor voor stabiele rotatie

Het hoogwaardige geluid dat mogelijk wordt gemaakt door de uitzonderlijke S/Rverhouding en hoge rotatienauwkeurigheid van het unieke Technics direct-drivesysteem heeft wereldwijd de harten van audiofielen veroverd. De SL-1500C biedt dezelfde uitstekende prestaties als de draaitafels uit het topsegment van Technics.

De nieuwe SDL-1500C is uitgerust met een kernloze direct-drive-motor met één rotor waarvan de stator geen kern heeft, zodat cogging - onregelmatigheden in de rotatie - wordt voorkomen. In deze motor werden de magnetische kracht van de rotormagneten en de ruimte tussen de kernloze stator en de rotormagneten geoptimaliseerd. Hierdoor werd een hoog koppel bereikt dat gelijk ligt aan dat van de SL-1200MK5 en werd cogging geëlimineerd. Daarnaast werd de motorregeling aangepast aan het gewicht van de draaischijf. De rotatienauwkeurigheid en prestaties van de SL-1500C zijn hierdoor bijzonder goed. Ook is het niet nodig om onderdelen te vervangen of onderhoud te plegen. Bovendien is het direct-drivesysteem duurzaam en uiterst betrouwbaar.

Technics SL-1500C: uiterst nauwkeurige motorregeling

Bij het direct-drive-systeem is de motor rechtstreeks verbonden met de draaischijf. Dit betekent dat de rotatiesnelheid van de grammofoonplaat gelijk is aan de rotatiesnelheid van de motor. Met het oog op stabiliteit is het daarom erg belangrijk dat de rotatiesnelheid van de aandrijfmotor goed wordt geregeld. In de SL-1500C is de nieuwste motorregeltechnologie toegepast die werd verfijnd door de ontwikkeling van Blu-ray producten. Om de rotatiesnelheid van de draaischijf exacter te kunnen meten, werd de nauwkeurigheid verbeterd van het FGspoelpatroon van het FG-systeem voor cirkelomtrekdetectie.

Technics SL-1500C: ingebouwde phono-versterker voor mm-elementen

De SL-1500C heeft een ingebouwde phono-versterker die compatibel is met mm-elementen, zodat hij kan worden aangesloten op een versterker zonder phono-ingang. Om het effect van ruis te beperken, is de voeding van de phono-versterker gescheiden van de voeding voor de motor en het besturingscircuit. Daarnaast onderdrukt de schildconstructie het effect van extern geluid. De signaalversterking is daardoor bijzonder zuiver, aldus Technics.

Technics SL-1500C: eenvoudig design en functionele schoonheid

Het ontwerp van de SL-1500C is eenvoudig zonder overbodige extra's en het bedieningsgemak is geweldig, net als bij eerdere modellen van Technics. Door het aantrekkelijke uiterlijk zal de gebruiker met veel plezier platen draaien.

Technics SL-1500C: zeer gevoelige toonarm leest signaal in groeven nauwkeurig uit

De toonarm, die het signaal nauwkeurig uitleest door de groeven in de plaat te volgen, is een universele S-vormige toonarm met statische balans. Ook een kenmerk van Technics. De buis van de toonarm is gemaakt van lichtgewicht aluminium met een hoge stijfheid. Het lagergedeelte van de toonarm met cardanische ophangconstructie bestaat uit een bewerkte behuizing met precisielagers. Dit resulteert in een grote initiële bewegingsgevoeligheid.

Technics SL-1500C: dubbelgelaagde draaischijf met verbeterde vibratiedemping

De draaischijf waarop de vinylplaat wordt gelegd, bestaat uit twee lagen met geluiddempend rubber dat de hele achterkant bedekt om ongewenste resonantie in de gegoten aluminium draaischijf te elimineren. De draaischijf is zeer stevig en dempt vibratie in hoge mate. Dit voorkomt dat storende vibratie wordt doorgegeven aan de vinylplaat, zodat het geluid helder klinkt.

Technics SL-1500C: stevige behuizing en sterk dempende isolator om alle vibraties grondig te elimineren

In het chassis, een essentieel element als het gaat om het beperken van externe vibratie, is de geluidskwaliteitverbeterende technologie toegepast die het resultaat is van de ontwikkeling van hoogwaardige draaitafels. Het gegoten aluminium chassis is geïntegreerd met een speciaal materiaal dat bestaat uit een mengsel van ABS en glasvezel, waardoor een dubbelgelaagde constructie is ontstaan. De combinatie van dit speciale, sterke materiaal en een metalen chassis heeft de stijfheid en vibratiedemping vergroot. Het resultaat is een robuuste behuizing en een prachtige geluidsweergave.

De isolator bestaat uit een veer en rubber voor optimale frequentiekenmerken. Dit garandeert niet alleen een goede geluidskwaliteit, maar sluit bij een hoog geluidsniveau externe vibraties ook effectief buiten.

Technics SL-1500C: mm-element van Ortofon type 2M Red inbegrepen

Op de universele elementhouder is een Ortofon 2M Red-element bevestigd. Direct na aankoop van de SL-1500C kunnen er dus platen worden gedraaid. De toonarm kan eenvoudig tot zes millimeter in hoogte worden versteld. Hierdoor kunnen ook verschillende andere phono-elementen worden gebruikt. In combinatie met het meegeleverde hulpgewicht, kan een element van 14,3 tot 25,1 gram (inclusief meegeleverde elementhouder) worden gebruikt.

Technics SL-1500C: auto-lift minimaliseert slijtage van platen en naald

Als de toonarm het einde van de plaat bereikt, tilt de functie Auto-lift de toonarm automatisch op. Dit voorkomt onnodige slijtage van zowel de waardevolle vinylplaat als de naald, zodat men nog meer van de platen kan genieten.

Technics SL-1500C: prijs en leveringsinformatie

Wij hebben nog niet de beschikking gekregen over prijs en leveringsinformatie


EDITORS' CHOICE