NIEUWSTechnics

Technics SL-1210MK7: dj-draaitafel om het publiek mee op te zwepen

Het Japanse Technics heeft vandaag de nieuwe SL-1210MK7 direct-drive-draaitafel onthuld op de CES in Las Vegas. Dit nieuwe model heeft hetzelfde ontwerp als de eerdere modellen in dezelfde serie en is net zo eenvoudig te bedienen en even betrouwbaar en duurzaam als zijn voorgangers. Daarnaast is hij voorzien van een kernloze direct-drive-motor en andere geluidsverbeterende technologieën. Ook biedt dit model nieuwe dj-functies, zoals achteruit afspelen. De SL-1210MK7 is de eerste nieuwe standaard dj-draaitafel die in ongeveer negen jaar wordt geïntroduceerd.

Over de Technics 1200 serie

De populaire SL-1200 direct-drive-draaitafel werd door Technics in 1972 geïntroduceerd. De serie werd een bestseller; in totaal zijn er 3.500.000 modellen van verkocht. Kenmerkend waren het krachtige koppel, de grote duurzaamheid en het bedieningsgemak. Hij was erg in trek bij audiofielen en dj's, die mede verantwoordelijk waren voor het ontstaan van de dj-cultuur in bijvoorbeeld de elektronische dancemuziek. En tot op de dag van vandaag staat de serie hoog aangeschreven bij dj's.

Technics SL-1210MK7: nieuwe kernloze direct-drive motor

Het direct-drive-systeem maakt gebruik van een langzaam draaiende motor die de draaischijf rechtstreeks aandrijft. Dit systeem biedt verschillende voordelen. Het levert uitstekende prestaties, zoals een nauwkeurige rotatie en krachtig koppel, heeft geen onderdelen die moeten worden vervangen en behoudt langdurig zijn betrouwbaarheid. Maar naar verluidt veroorzaakte het direct-drive-systeem af en toe onregelmatigheden in de rotatie, ofwel cogging.

Voor de SL-1210MK7 werd een nieuwe kernloze direct-drive-motor ontwikkeld. Deze motor heeft een kernloze stator. Door de ijzeren kern uit de stator te verwijderen, werd de hoofdoorzaak van cogging weggenomen. Daarnaast werd de magnetische kracht van de rotormagneten gemaximaliseerd. Ook werd de ruimte tussen de kernloze stator en de rotormagneten geoptimaliseerd, waardoor een krachtig koppel werd gerealiseerd dat gelijk is aan dat van de SL-1200MK5. Deze motor met zijn soepele rotatie en krachtig koppel geeft het geluid uit de groeven van een analoge plaat nauwkeurig en getrouw weer.

Technics SL-1210MK7: reverse play-functie biedt dj's meer mogelijkheden

Het draaiplateau draait achteruit als de snelheidsknop en start/stop-knop tegelijk worden ingedrukt. Dit biedt dj's meer mogelijkheden hun speelstijl uit te breiden. Om de Reverse play-functie te kunnen gebruiken, moet de schakelaar op de hoofdunit aan staan. Het phono-element dat wordt gebruikt, moet wel scratchen ondersteunen.

Technics SL-1210MK7: aanloopkoppel en remsnelheid aanpassen

In de SL-1200MK7 is de nieuwste motorregeltechnologie toegepast, een technologie die werd verfijnd door de ontwikkeling van de Blu-ray producten van Panasonic. Met behulp van een microcomputer zorgt deze geavanceerde motorregeltechnologie voor optimale prestaties bij normale rotatie. Daarnaast wordt nauwkeurig gereageerd op verschillende speelstijlen van dj's, zoals scratchen. De aanloopkoppel en remsnelheid kunnen apart worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker.

Technics SL-1210MK7: naaldverlichting voorzien van extra heldere led met lange levensduur

De naaldverlichting heeft een nieuwe drukconstructie en is voorzien van een extra heldere led met lange levensduur. Het verlichtingsgebied en de intensiteit werden aangepast om de zichtbaarheid van de naaldpunt in een donkere omgeving te verbeteren ten opzichte van eerdere modellen.

Technics SL-1210MK7: dubbelgelaagde draaischijf met verbeterde vibratiedemping

De draaischijf waarop de vinylplaat wordt gelegd, bestaat uit twee lagen met geluiddempend rubber dat de hele achterkant bedekt om ongewenste resonantie in de gegoten aluminium draaischijf te elimineren. De draaischijf is zeer stevig en dempt vibratie in hoge mate. Dit voorkomt dat storende vibratie wordt doorgegeven aan de vinylplaat, zodat het geluid helder klinkt.

Technics SL-1210MK7: stevige behuizing en sterk dempende isolator om alle vibraties grondig te elimineren

In het chassis, een essentieel element als het gaat om het beperken van externe vibratie, is de geluidskwaliteitverbeterende technologie toegepast die het resultaat is van de ontwikkeling van hoogwaardige draaitafels. Het gegoten aluminium chassis is geïntegreerd met een speciaal materiaal dat bestaat uit een mengsel van ABS en glasvezel, waardoor een dubbelgelaagde constructie is ontstaan. De combinatie van dit speciale, sterke materiaal en een metalen chassis heeft de stijfheid en vibratiedemping vergroot. Het resultaat is een robuuste behuizing en een prachtige geluidsweergave.

De isolator bestaat uit een veer en rubber voor optimale frequentiekenmerken. Dit garandeert niet alleen een goede geluidskwaliteit en superieure weerstand tegen gejank, maar sluit bij een hoog geluidsniveau externe vibratie ook effectief buiten.

Technics SL-1210MK7: afneembare stroom- /geluidskabels

De stroom- en geluidskabels hebben aansluitingen die het loskoppelen van de kabels mogelijk maken. Ze zijn verguld om vermindering van de geluidskwaliteit te minimaliseren. Omdat de aansluitingen het loskoppelen van de kabels mogelijk maken, kunnen de kabels gemakkelijker worden onderhouden. Ook kan de gebruiker een geluidskabel gebruiken waaraan hij de voorkeur geeft voor optimaal persoonlijk luisterplezier.

Technics SL-1210MK7: pitchregelfunctie maakt nauwkeurige en stabiele pitchaanpassing mogelijk

Het toerental kan worden ingesteld op 33-1/3, 45 of 78 toeren per minuut. Met de pitchregelfunctie kan het toerental nauwkeurig worden afgesteld tot ±8% / ±16%. Deze functie zorgt voor een nauwkeurige en stabiele fijnafstelling dankzij de volledig digitale regeling met verbeterde trackingprestaties en nauwkeurigheid.

Technics SL-1210MK7: volledig zwart design

De SL-1200MK7 heeft zwarte knoppen en een zwarte toonarm. De knoppen zitten op dezelfde plaats als bij de andere modellen in de SL-1200 serie. Door zijn opvallend matte textuur ziet het nieuwe, volledig zwarte model er aantrekkelijk en elegant uit. De led-verlichting kan rood of blauw branden en verfraait zo de speelomgeving van de dj.

Technics SL-1210MK7: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijs en ook nog geen leveringsinformatie vernomen.


EDITORS' CHOICE