NIEUWSGold Note

Gold Note PH-1000 phono-versterker is leverbaar

“De PH-1000 is gewoon de beste phono-trap die we ooit hebben gemaakt, een uniek stukje audio-engineering ontworpen om op alle mogelijke manieren innovatief te zijn en 100% gemaakt in Italië. Met een klasse A hoofdtelefoonuitgang, +40 EQ-curves presets, vier instelbare custom EQ-curves en de hoogwaardige klasse A line-voorversterker die als optie wordt geleverd,” aldus de Italiaanse audiofabrikant Gold Note. Met enige vertraging (o.a. vanwege covid-19) komt de PH-1000 nu dan toch op de markt.

Gold Note PH-1000: instelbare phono-versterker

De gebruiker kan elke plaat afspelen zoals het bedoeld is dankzij meer dan 40 beschikbare EQ-curves, of zelfs de EQ-curves handmatig aanpassen door drie hoofdparameters aan te passen. De PH-1000 is volgens de Italiaanse fabrikant Gold Note een complete nieuwe ervaring en opent een nieuw tijdperk in de reproductie van muziek op vinylplaten.

Wij hadden al eerder over de PH-1000 van Gold Note geschreven en het apparaat had al eerder op de markt moeten komen. de coronapandemie heeft de marktintroductie vertraagd. Gold Note heeft echter niet stilgezeten en van de gelegenheid gebruik gemaakt om het ontwerp nog meer te verfijnen. De vertraging heeft volgens de importeur voor een betere PH-1000 gezorgd.

Met zeven versterkingsniveaus en twaalf belastingsniveaus, evenals zes capaciteitsopties, kan de PH-1000 het muzieksignaal van de meest exotische elementen verwerken met perfecte synergie. Alle aanpassingen kunnen al spelende gemaakt worden, dus het apparaat hoeft niet op z’n kop gelegd te worden om kleine knopjes aan de onderkant te bereiken.

Hoewel de besturing en de interface digitaal zijn, is het signaalpad volledig analoog voor het behoud van de maximale geluidskwaliteit. Alle functionaliteiten worden in feite beheerd via discrete componenten van audiokwaliteit en afgesloten schakelaars, waardoor het signaalpad volgens de makers wordt verkort om superieure audiokwaliteit te leveren en zelfs de fijnste details uit de vinylplaat te halen.

Gold Note PH-1000: maximale flexibiliteit

De PH-1000 biedt drie onafhankelijke ingangen, twee stuks cinch en een XLR. Er zijn ook twee andere ingangen, een cinch en een XLR, die kunnen worden gebruikt voor de externe load-pluggen voor een nog fijnere aansturing van de Load of als lijningangen op de PH-1000 met Preamp. Verder is er een hoofdtelefoonuitgang, een stereo/mono-schakelaar met fase-inversie, een schakelaar voor L/R Channel Swap en het Rumble Subsonic Filter.

Het kwaliteitsniveau voldoet aan de hoogste standaard gedurende de hele productie: van het uiterst solide aluminium chassis dat met precisie is bewerkt tot de elektronische componenten en circuits die strenge computergestuurde QC-tests ondergaan. 40 + EQ curves, waaronder die van Capitol, Columbia / CBS, Deutsche Grammophon, Decca London USA, Decca London UK en Decca Mono 78-toeren, Epic, HMW, Mercury, RCA Victor, Philips, Elektra, L'Oliseau-Lyre en Parlophone. Elke curve kan worden “verbeterd” met onze gepatenteerde technologie, geïnspireerd door de Neumann-snij-draaibank, voor superieure dynamiek en muzikaliteit. de hoofdtelefoonuitgang biedt de mogelijkheid om het audiosignaal de kortste weg te geven van het element naar het hoofd van de luisteraar.

Gold Note PH-1000:: prijs en leveringsinformatie

Gold Note levert twee versies van de PH-1000. De basisversie heeft een adviesprijs van 9.600 euro. Met ingebouwde voorversterker kost de PH-1000 13.500 euro.

Wie de PH-1000 wil bekijken en beluisteren, kan daarvoor terecht bij de volgende dealers:

  • Audio 21, Dorpsstraat 44, 8181 HS  Heerde, Nederland, https://audio21.eu, tel. +31 (0)6 - 260 48 506
  • Alchemy of Sound, Avenue Ducpétiaux, 102, 1060 Saint-Gilles, België, https://alchemyofsound.be/, tel. +32 (0)474 025 955,


MERK

EDITORS' CHOICE